14 Temmuz 1959 Kerkük Katliamı Şehitleri ITC Erbil İl Başkanlığında Anıldı

Oğuz Küzeci/ 14 Temmuz 2019 tarihinde Irak Türkmen Cephesi  Erbil İl Başkanlığında Kerkük Katliamının 60. yıldönümü münasebetiyle bir anma töreni  gerçekleşti.

Törenine Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, ITC Yürütme Kurulu Üyesi ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bölge Bakanı Aydın Maruf , ITC Milletvekilli İmdat Bilal ve çok sayıda Türkmen şahsiyetleri katıldı.

Kuranı Kerim okumasıyla başlayan tören şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Törende konuşma yapan ITC Erbil İl Başkanı Emir İzzet ‘Türkmenler hiçbir zaman savaştan yana olmadı, ama şimdi bile Türkmenler hakkında Komplo planları yapılıyor’ dedi. Ardından konuşan ITC Yürütme Kurulu Üyesi ve Irak Kürdistan Bölge Bakanı Aydın Maruf ’14 Temmuz  herkes için karanlık bir gündür’ diyerek ‘Şehitlerimizin kanı olmasaydı bizler de olmazdık ve Türkmen Siyasi hareketi de olmazdı’ sözlerine ekledi.

Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay yaptığı konuşmada ‘14 Temmuz 1959 tarihinde şehit düşen Türkmen kardeşlerimizi anmaya geldik ve Türkmenler Irak’ın asli unsurudur’ diyerek sözlerini noktaladı.