31. Yıl Altunköprü katliamı Ankara’da anıldı

28 Mart Altunköprü Katliamı 31. Yıl dönümünü anmak ve “Türkmen Mücadelesindeki olası Tehditleri” ele almak üzere Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara şubesinin düzenlemiş olduğumuz program. Moderatörlüğünü Dernek Başkan Yardımcısı Ercüment Terzi’nin yürüttüğü panele, kuranı kerim okunduktan sonra, Dernek başkanı Cihat EROĞLU’nun konuşması ile başlanıldı, İstanbul Dernek başkan vekili Eyüp Keremoğlu’nun konuşması ile devam ettik, daha sonra panelistler Sn. Dr. Ali Hüseyin Beyatlı ve Sn. Mehmet Tütüncü konuşmacılar olarak katıldılar.
Programda Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi Genel Başkanı Hüsamettin Türkmen, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Keser, İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Komisyonu Başkanı Mehmet Hikmet Ocaklı başkanlığında bir heyet, Musul- Telafer Ayan ve Aydınlar Meclisi Başkanı Dr. Vaad Kabak ve beraberindeki heyet, Afganistan Türkleri Güçlü Kardeşlik Derneği Başkanı Seyit Sadat ve Türk Dünyası ile ilgili derneklerin yöneticileri hazır bulundu.
Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi İstanbul’dan yönetim kadrosunun da katıldığı programda Altunköprü Katliamı ve bu süreçte yaşanılan mezalimler dile getirilerek Türkmenlerin o coğrafyalarda vermiş oldukları milli mücadele ve ödemiş oldukları bedeller örnekleri ile anlatıldı. Türkmen mücadelesinde olası tehditleri ele alınırken önümüzdeki dönemde Irak’ta meydana gelebilecek çalkantılı siyasi sürece karşı tedbirli olunması ve halihazırda Türkmen siyasetinde ve kurumlarında yaşanan aksaklıkların bir an önce giderilmesi, Türkmen politikasına hoşgörü ve aklıselimin hakim olması gerektiğinin altı çizilirken Türkmen Milli hareketinin gerek fikri gerekse hareket boyutlarına olan ve olması muhtemel tehditler masaya yatırıldı. Toplantıda, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ali Keser söz alarak Türkmen davasının hedefine varması için milli mefkûre etrafında birlik beraberlik içerisinde mücadele edilmesi gerektiğinin ve her türlü ayrıştırtıcı etkenlerden kaçınılmasının önemine değindi.
Program, Ümit Hikmet’in okumuş olduğu duygulu Altunköprü şiiri ile sona erdi.