T.C Bağdat Büyükelçisi Kerkük Valisi İle Görüştü

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ile Kerkük Valisi Rakan Said, Bağdat’taki büyükelçilik binasında bir araya geldi.

Kerkük’te DEAŞ terör örgütünden kurtarılan bölgelerde, yeniden istikrarın sağlanması ve yeniden imar konuları ele alındı. Açıklamada bulunan Vali Rakan Said, kentteki istikrar ve güvenliğin sağlanmasının yanı sıra imar çalışmalarının kentteki tüm etnik grupların yardımlaşması ile sağlanacağını vurguladı.

Said ayrıca, Türkiye’nin de bu konudaki katkılarının önemine vurgu yaparak özellikle merkezi hükümetin başarılı olmasına katkısı olacağına inandıkalrını ifade etti.

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız da görüşmeye dair sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Fatih Yıldız paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün ziyaretimize gelen Kerkük Valisi Rakan Cuburi’ye Kerkük’ün istikrarına, imarına ve refahına yönelik katkıda bulunmak üzere güçlü irademizi teyiden anlattım. Kerkük’ün bugününde ve geleceğinde tüm unsurların söz sahibi olmasını dilediğimizi özellikle vurguladım.”