Abbas Türkmen Irak Türkleri Derneği Ankara Şubesinin Yeni Başkanı

Ş.Küzeci-Ankara/ Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara şubesi olağan kongresi 1 Ekim 2016 tarihinde Ankara Kızılay binasında gerçekleşti.  Kongreye şeref konuğu eski devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu katıldı.  Selamlama konuşmasından sonra Saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Ardından da açılış konuşmasını dernek başkanı Mahmut Kasapoğlu yaptı. Divan Başkanlığına Irak Türkmen Cephesi Eski Türkiye temsilcisi Ahmet Muratlı seçildi. Yaklaşık 50 üyenin katılımıyla gerçekleşen kongrede; faaliyet, mali ve denetleme raporları okunduktan sonra oybirliğiyle ibra edildi.

P1020550

İki yıllığına yeni yönetim kurulu seçimine geçildi. Tek liste halinde takdim edilen yeni yönetim kurulu yine oybirliğiyle seçildi. Böylece yeni yönetim kurlu şu şekilde oldu.

  1. Abbas Türkmen
  2. Necmettim Çanabaz
  3. Ahmet Bayraktar
  4. Kutluhan Yayçılı
  5. Mueyyet Türkmen

Yönetim kurlu asil ve yedek seçildi. Ayrıca denetleme kurulu da asil ve yedekler seçildikten sonra eski Başkan Mahmut Kasap 12 yıl boyunca yaptığı dernek başkanlığı sürecini anlattı. Başkanlığı döneminde Türkmeneli Vakfı, Milli Düşünce Merkezi, Gazi Mezunları vakfı ve Ahde Vefa Derneğine teşekkür ederek Bayrağı yeni seçilen Başkan Abbas Türkmen’e devretti. Ardından da yeni Başkan Abbas Türkmen bir teşekkür konuşması yaparak, bundan sonra eski yönetimin izinde yürüyeceklerini ifade etti. Yeni projelere ve düşüncelere her zaman açık olduklarını ve derneğin kapısı her zaman her kese açık olduğunu söyledi.

Divan Başkanı Ahmet Muratlı ise yeni seçilen yönetime başarılar diledi. Sosyal medyayı iyi bir şekilde kullanılmasını, iletişim, diyalog ve lobi çalışmalarına herkesi davet etti.