ABD’den Irak’a Yardım Çağrısı

Irak’ta devam eden gösteriler dünyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda Amerikan Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya, ”Iraklılara yardım edin” ve ”göstericileri öldürenleri yargılayın” çağrısı yaptı. Irak’taki protestocuların Amerika’nın desteğini aradıklarını belirten kongre üyeleri, 500’den fazla Iraklı’nın İran tarafından desteklenen militanlar tarafından öldürüldüğünü kaydetti.

Gösterilerde binlerce kişinin yaralandığını ve hapse atıldığının altını çizen kongre üyeleri, Amerikan yönetiminin göstericilere karşı şiddet kullananlara karşı uyguladığı son yaptırımların memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Tüm yaptırımların uygulanmasını temenni ettiklerini söyleyen kongre üyeleri, Amerikan Dışişleri Bakanı Pompeo’dan Irak halkının meşru ve demokratik taleplerine destek vermeye devam etmesini talep etti.

Irak Cumhurbaşkanı’nın başbakanlık görevi ile ilgili karar almaya hazırlandığını hatırlatan kongre üyeleri, Amerika’nın Irak halkının taleplerini ciddiye alan Irak Başbakanı ile çalışmaya hazır olmasının önemini vurguladı. Iraklı göstericilerin kanını akıtmayan Iraklı liderlerle daha iyi çalışabileceklerini belirten kongre üyeleri, bu liderlerin bağımsız ve egemen Irak’ın sesi olacaklarını savundu.T.TV