ABD’nin Yeni Başkanı Joe Biden oldu

Çekişmeli bir seçim geçiren ABD iki aday arasında günlerdir ciddi inişler çıkışlar yaşanmaktadır. Nihayet ABD başkanlığını Joe Biden kazandı. Zafer konuşması yapan Joe Biden, şunları söyledi: Bölen değil, birleştiren bir başkan olacağıma söz veriyorum.’

Biden, zafer konuşmasını Delaware eyaletinin Wilmington kentinde başkan yardımcılığına seçilen Kamala Harris ile birlikte yaptı.

Harris’in kendisini takdim etmesinin ardından ulusa seslenen Biden, Amerikan halkının kendisine duyduğu güvenden onur duyduğunu söyledi.

Biden, ”Bölen değil, birleştiren bir başkan olacağıma söz veriyorum. Kırmızı ya da mavi eyalet olarak gören değil, sadece Amerika Birleşik Devletleri olarak gören bir başkan olacağım.” ifadesini kullandı.

Biden, ”Başkan Trump‘a oy verenlerin yaşadığı hayal kırıklığını anlıyorum. Ben de iki kez kaybettim ama şimdi birbirimize şans verelim. Şimdi, sert söylemleri bir kenara bırakma, tansiyonu düşürme ve birbirimizi dinleme ve kaydetme zamanı. Rakiplerimize düşmanımız gibi davranmayı bırakmak zorundayız, onlar düşmanımız değil, Amerikalı.” diye konuştu.