Abdulvahid: IKBY yetkileri, Erbil ve Süleymaniye’de Yeni Nesil hareketinin bir dizi lideri ve milletvekillerini tutukladı

El- Cil El- Cedid (Yeni Nesil) Bloğu Başkanı Serve Abdulvahid, IKBY yetkileri, Erbil ve Süleymaniye’de Yeni Nesil hareketinin bir dizi lideri ve milletvekillerini tutukladığını açıkladı ve 30 silahlı askeri aracın Yeni Nesil hareketi liderinin karargahını kuşattığını belirtti.

Abdulvahid, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, IKBY yetkileri, Erbil ve Süleymaniye’de Yeni Nesil hareketinin bir dizi lideri ve milletvekillerini tutukladığını açıkladı ve 30 silahlı askeri aracın Yeni Nesil hareketi liderinin karargahını kuşattığını belirtti.

Abdulvahid, “Yeni Nesil hareketi, Kürdistan bölgesini ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni ve Kürdistan Demokrat Partisi’ni Hareketin başkanının, milletvekillerinin ve liderlerinin yaşamını korumaktan sorumlu tutuyor.” dedi ve ‘’Büyükelçiliklerin ve Birleşmiş Milletler’in olanlardan haberdar edildiğini’’ vurguladı.

Gözaltına alınanlar listesinde 7 Kürdistan ve Bağdat Parlamentosu milletvekili, 8 gazeteci ve Yeni Nesil siyasi aktivistler yer aldı.

Kürdistan bölgesindeki koşulları protesto etmek için Yeni Nesil hareketinin çağrısıyla Süleymaniye ilinde bir gösteri düzenlenmişti.