AÇED’ten Türk Polis Teşkilatına anlamı ziyaret

Türkiye’nin Başkenti Ankara’da faaliyet gösteren Aile Çevre Doğa Değerleri Tasarım ve Geliştirme Derneği (AÇED) Genel Başkanı Sayın Şenay Başak, Derneği Genel Başkan vekili ve Genel Başkan Yardımcısı Dr, Bestami Gündüz ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Ramazan Bayramına Cesur, Yiğit Türk Polis Teşkilatlarıyla Girdi.

EĞER PAYLAŞMAYI BİLİRSENİZ EKMEĞİ PAYLAŞMAK, EKMEKTEN DAHA LEZZETLİDİR. Diyen Genel başkan sayın Şenay Başak Hanımefendi paylaşmanın önemine değinerek, bu bayramı;

Ülkemizin dört bir yanında özveri ile çalışan, gecesini gündüzüne katan Vatan uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan, toplumda ortaya çıkan ilk problemin çözüm noktası olan, toplum sorunlarını çözen Polis Karakol merkezlerimizle, Türk Polis Teşkilatlarımızla geçirmek istediğini belirten; Ve Allaha hamdüsenalar olsun ki bu mukaddes günde Rabbim bizi yiğit, cesur kahramanlarımızla buluşturdu diyen, Aile Çevre Doğa Değerleri Tasarım ve Geliştirme Derneği Genel Başkanı Sayın Şenay Başak hanımefendi böylesine mukaddes bir günde Kahramanlarımıza şükranlarımızı sunmaya geldik, ayrıca bu mutluluğa vesile olan Altındağ Kaymakamı sayın Cumali Atilla beye de teşekkürü borç bildiğini ifade etti. Ve en kalbi duygularımla Altındağ Kaymakamı sayın Cumali Atilla beye teşekkürlerimi sunarım diyen, Genel Başkan sayın Şenay Başak hanımefendi bugünün anlamı ve öneminin ne denli büyük olduğunu duygularını ifade etmekte zorlandığını ifade etti. Güzel yürekli cesur kardeşlerim Ramazan Bayramınız kutlu olsun.

Bayramdan bir gün önce Arife günü15 Temmuz Şehitliği ve Polis Şehitliğine yönetim kurulu ile Dualar eşliğinde tüm şehitlerimizin ruhuna Fatiha okuyarak Bayramların asıl sahiplerinin Cesur Yiğit Kahramanlarımızdır, diyen, Genel Başkan Sayın Başak, Allah’ım bedenlerini Vatan uğruna siper eden, Canlarını, Din’ü Devlet, Mülk’ü Millet, İstiklal ve İstikbalimiz için feda eden şehadet mertebesine ulaşan Aziz Şehitlerimizin her birini sonsuz rahmetle minnete yad ediyorum. Bayram demek, Kahramanlarımız demek! Kabirleri başında ‘’Ah be güzel yüreklilerim ne hayalleriniz vardı, kim bilir! Hayat dolu gülümsemelerinizle her biriniz ayrı ayrı ülkemizi hüzne boğdunuz. Acınız halen ilk günkü kadar taze … şehidim!  İnşallah bizlere hakkınızı helal edersiniz. Ruhunuz şad, mekânınız cennet makamınız Ali olsun.  Yaşarken kıymetinizi bilmek gerek diyen Genel Başkan Sayın Başak, mutluluk fedakarlıktı, paylaşmaktı ve mutluluk paylaşılmak için yaratılmıştı. Paylaştığın kadar sevinçler çoğalır, acıyı paylaşmak sevginin göstergesidir.

İnsanı, Hakikate bağlar, dedi.

AÇED Genel Başkanı Sayın Başak Bir avuç gönüllü ile 20 Ekim 2019 tarihinde kurulduklarını ve hemen ardından, 29 Ekim 2019 tarihinde Cumhuriyet Bayramı’nda, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünde Barış Pınarı Harekâtında mücadele veren Kahraman evlatlarımıza moral motivasyon ve destek ziyaretinde bulunduklarını ifade etti. Tüm şehit ve gazi annelerini ile kucaklaşarak sınır bölgesinin sınıra sıfır noktasından girilmedik ev, alınmadık gönül, bırakmadıklarını sözlerine ekleyen Genel Başkan Sayın Başak Vatani görevini yapmaları için sınıra sıfır noktasından ve diğer bölgelerden önce annelerini, sonra evlatları ikna ederek askere yolladıklarını kaydetti, takipçileri olduklarını ifade ederek, yemin törenlerine bizzat katıldıklarını sözlerine ekledi.

Diyarbakır Annelerinin 58. Gününde annelerle kucaklaşan Genel Başkan Başak, moral, motivasyon ve destek ziyaretinde bulunan Hatice Ceylan Annenin evladına kavuşur kavuşmaz ilk Sayın Cumhurbaşkanımızla sevincini paylaşmasının ardından bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak ilk kez Aile Çevre Doğa Değerleri Tasarım ve Geliştirme Derneği Genel Başkanı Sayın Başak ile sevincini paylaşmıştır. Genel Başkan Sayın Başak hanımefendi şu sözlerle duygularını ifade etmiştir. Annelerin evlatlarına kavuşmaları için bir an önce seslerine ses olabilmek için var gücümle çalışacağım, ne gerekirse yapmaya hazırım. Bir canım var O’da Vatanıma feda olsun! diyen Sayın Başak, Annelerin bir an önce evlatlarına kavuşmaları için seslerini duyurmaları için proje hazırladığını sözlerine ekledi.ve yeri gelmişken Diyarbakır Annelerimizin onurlu ve gururlu mücadelelerinde hazırlamış olduğum projeden biraz olsun bahsetmek istediğini dile getirdi. ‘’Diyarbakır’dan uçakla Ankara’ya gelen anneler Psiko- Sosyal ve kişisel gelişim eğitimine öncelikle tabi tutulacaktırlar. Ardından yanımızdaki eğitmen hocalarımızla birlikte Anıtkabir ‘de Milli Marşımız olan İstiklal Marşımız ile Saygı duruşunda bulunulacaktır. Ardından Hacı Bayram Veli Camiye geçilerek Dualar eşliğinde annelerin manevi huzur bulmaları sağlanacaktır. Genel Başkan Yönetim kurulunun annelerle birlikte Dünya ya Birlik ve beraberlik mesajlarını vereceklerini, ellerinde pankartlarla Kahrolsun PKK sloganları ile Dünyaya haykıracaklarını kaydetti.

Ve ardından annelerin Dünya Şehri İstanbul’u da görmelerini Sayın Cumhurbaşkanımız Liderliğinde 86 Yıl sonra Kavuştuğumuz Ayasofya’mızla annelerimizi kavuşturmalarının da en büyük hayallerinin olduğunu kaydetti. Orada da Dualar eşliğinde evlat arayışını sürdüreceklerini kaydetti. Ardından Çanakkale Şehitliğine gidilerek Kabir ziyaretlerini gerçekleştireceklerini, Dualar eşliğinde Kahraman şehitlerimizin Ruhuna Fatiha okunarak karanfiller bırakılacağını kaydetti.  Ve hale hazırda Diyarbakır Anneleri, Cumhuriyetin İlk Akıllı Model Şehri Ceylanpınar ve Mülteci Kadınlar üzerine hazır olan projelerini gerekli makamlara sunduklarını ve sunmaya devam ettiklerini dile getirdi. Ayrıca her ay yaptıkları olağan toplantılarını bu bayramda olduğu gibi onur konukları ile birlikte gerçekleştireceklerini kaydederken her bir onur Konuklarına Devlet Projesi niteliği taşıyan projelerini toplantılarının asıl konularının olduğunu sözlerine ekledi. Bu vesile ile onur konuklarına Diyarbakır Annelerinin bir kez daha ne denli büyük onurlu ve gururlu mücadele verdiklerini ve sonuna kadar yanlarında olacaklarını dile getirdi.

Olağan Mayıs 2021 yılı faaliyet raporu ve bayramlaşma toplantımız hayırlara vesile olsun inşallah diyen Genel Başkan başak hanım;

Aile Çevre Doğa Değerleri Tasarım ve Geliştirme Derneği Genel Başkanı Şenay Başak ‘ın Moderatörlüğünde olağan Mayıs 2021 yılı faaliyet raporu ve gelecek perspektif projelerinin de tanıtıldığı mayıs ayı buluşmasına ev sahipliği yaparak, Bayramlaşma münasebetiyle ve bu vesile ile onur konuklarını ağırladı.

 AK Parti İstanbul milletvekili PAB Komisyon Başkanı Siyaset Bilimi Doktoru sayın Ravza Kavakçı Kan; AK Parti MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili sayın Mustafa Yel ‘i ağırlamıştır. Böylesine mübarek bir günde bizleri buluşturan Rabbime hamdüsenalar olsun, diyen AÇED Genel Başkanı Sayın Şenay Başak şeref konuklarını ağırlamaktan ziyadesiyle memnuniyet duymuştur. Devletçe – Milletçe Elele diyerek tüm mücadelesini vereceklerini ifade eden AÇED Genel Başkanı diğer projelerini de bir kez daha anımsattı.

*Önce Mülteci Kadınlar!

*Önce Kadınlar!

*Cumhuriyetin İlk Akıllı Model şehri Ceylanpınar!

*Diyarbakır Anneleri!

*Bana Bi! Doğuyu Anlat Çocuk.

*Cumhuriyet Anneleri!

*Bana Bi! Anlat Çocuk!

*Hayata Sürgün!

*Bereket Hasadı gibi projelerinin hazır olduğunu ifade etmiştir. Ve her bir projenin kendi içeresinde çok büyük kazanımları olduğuna dikkat çeken Genel başkan Şenay Başak emeği gecen tüm arkadaşlarına teşekkür etti. Projelerimizden ötürü duyulan mutluluğu dile getiren AK Parti İstanbul Milletvekili PAB Komisyon Başkanı Sayın Ravza Kavakçı ve AK Parti MKYK üyesi Tekirdağ Milletvekili sayın Mustafa Yel’e sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Olağan genel kurula ve bayramlaşma münasebetiyle katılan tüm katılımcılarımıza yürekten teşekkürler.

AÇED Yüksek İstişare Kurul üyesi Vatanını Sevenler Konfederasyon Genel Başkanı sayın Hasret Binzet , AÇED Yüksek İstişare Kurul üyesi Üç Donem Mamak ilçe Başkan Yardımcısı, Sosyal Medya Eğitmeni, sayın Emin Pekmezci, AÇED Yüksek İstişare Kurul üyesi İş Sağlığı Genel Müdürü sayın Cafer Uzunkaya, AÇED Yüksek İstişare Kurul üyesi Trabzon Avrasya Pazarı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı sayın Muzaffer Beşinci, AÇED Yönetim Kurulu üyesi Balıkesir Aile Hekimi sayın Dr. Fevzi Turgut, Aile Çevre Doğa Değerleri Tasarım ve Geliştirme Derneği Genel Başkan Yardımcısı, Şehit Rıdvan Süer Anadolu Lisesi Müdürü sayın Ahmet Kayabaşı, AÇED Genel Başkan Yardımcısı Bilkent Şehir Hastanesi Doç. Dr. Selçuk Akan, AÇED Genel Başkan Vekili sayın İsmet Algül, AÇED Yönetim Kurulu üyesi emekli asker sayın Tuncay Bayram , AÇED Yönetim Kurulu Üyesi sayın Fatma Şenol , AÇED Yönetim Kurulu üyesi Esra Şenol , AÇED Kurul üyesi sayın Sevgi Toluç AÇED  Kurul üyesi sayın Ahmet Mutlu , AÇED  Kurul üyesi sayın Muhammed Karahan , AÇED Kurul üyesi   sayın İsa Karahan, AÇED Kurul üyesi Sayın Ahmet Ayhan, Ayşe Kütük tüm katılımcılarımızın her birine ayrı ayrı en kalbi duygularımla teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca Milletvekili Ravza Kavakçı, Mustafa Yel Milletvekillerine ve AÇED ailesine Minnettarlığını sundu.