Aile, Çevre, Doğa Değerleri Derneğinden Giresun’da Sel Felaketinde zarar görenlere yardım ve moral ziyareti

 

Ş.Küzeci-Özel/Merkezi 2019 yılında Ankara’da kurulan “Aile, Çevre, Doğa Değerleri Derneği” geçen hafta Giresun’da sel felaketinde zarar gören vatandaşlara yardım ve moral ziyareti gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Şenay Başak başkanlığında yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu bir avuç gönüllüler ile Kızılay ve Afat kurumlarının desteğiyle Giresun’a yardım eli uzattılar.

Dünyanın Koronavirüs salgınıyla uğraştığı bu zor dönemde, Giresun’a sessiz kalmayan Şenay Başka ve yönetimi ile gönüllüleri Lübnan’a yardım eli uzatmaya hazırlanırken rotaları aniden Giresun’a çevrildi. Kısa zamanda yardım seven gönüllüler ile gerekli izinler alındıktan sonra Giresun’a hareket eden Dernek heyeti ile gönüllüler Afyonkarahisar Belediye başkan yardımcısı Muammer Işıklı’nın destek ve katkıları da toplanan bazı yardım malzemeleri Kızılay ve Afat tarafından sel bölgesine ulaştırıldı. Yardımdan fazla moral ziyareti olan bir örnek girişim, zor günlerde Türk milletinin birbirlerine kenetleştiğinin göstermektedir. Götürülen yardımlar Giresun Valiliğinin talimatı ve oluruyla kaymakamlık ve Kızılay üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Dernek başkanı Mimar Şenay Başak ve yönetimi ile gönüllüleri Giresun’da vatandaşlarla gönülden kucaklaştılar. Yaralarını sarmaya bir nabza olsa bile büyük moral ve destek sundular. Şenay Başak “Bu ziyaret aslında birlik ve bütünlüğümüzün göstergesidir. Yine tüm dünyaya örnek olacak gıpta ile bakılan bir millet olmaya devam edeceğiz. Normalde STK’lerin yardım dağıtmasına izin verilmemesine rağmen kalan yardımlarımızı gönüllülerimiz adına onurla yaptığımızı dile getirmek bizler için büyük bir onur bir şereftir.” Dedi.

Bazı yardımlar bölge muhtarlarının hazırladıkları liste üzerinden Kaymakamlık aracılığıyla koordineli bir şekilde dağıtıldı. Aile, Çevre ve Doğa Değerleri Derneği bu örnek girişimleri ile Türkiye’den bütün dünyaya önemli bir mesaj verdiğini onurla ve işbirliği ile vurguladığı önemli bir insanlık davranıştır.

Mimar Şenay Başak, yönetim kurulu ve gönüllüleri ile Afyonkarahisar Belediye Başkan yardımcısı Muammer Işıklı’yı ve Kızılay, Afat, Giresun Valiliği ile kaymakamlığı ve Giresun Öğretmen evinin de desteklerinden dolayı teşekkür etmek boyun borcu olduğunu, bu STK Türkiye’nin tüm STK’ler arasında önemli bir adım attığını göstererek, Türk İnsanının böyle olduğunun altını çiziyor.