AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay’dan açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, “Gözaltına alınanların sayısı 10 bin 410 kişidir. Bunların 287’si polis, 7 bin 423’ü asker, 2 bin 14’ü hakim ve savcı, 686 kişi de sivil.” dedi. CHP’nin düzenleyeceği mitinglere AK Parti’den katılım olup olmayacağı yönündeki soruya ise Aktay, “CHP’nin pazar günü Taksim’deki toplantısına bir davet aldık, parti olarak da davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz.” cevabını verdi.

Yasin Aktay, ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sırasında Başbakan Yıldırım’ı aradığını ve FETÖ’nün darbe girişiminden dolayı Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirdi.

Aktay, ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın, “Terörist başı Gülen’in ABD’den iadesi için Türkiye’den gelen hukuk dosyalarının, bazı dosyaların dikkatle inceleneceğini ve en kısa zamanda gereğinin yapılacağını”ifade ettiğini söyledi.

Yasin Aktay, olağanüstü hal için “Avrupalıların bu konuda ortaya koyduğu eleştirileri anlamakta zorluk çektiğimizi söylemek istiyorum. Doğrusu Avrupalılar Fransa’da veya Belçika’da yakın zamanda yaşanan iki tane terör saldırısından hemen sonra önce 6 ay, sonra bir 6 ay daha süreyi uzatmak suretiyle uyguladıkları bir olağanüstü hal uygulaması var. Biz Avrupalıların karşılaştığı türden terör saldırılarıyla çok daha fazla karşılaştık ama şimdiye kadar bu uygulamayı, bu tedbiri devreye sokmadık ama şu anda böyle bir tedbir artık takdir edersiniz çok çok gerekli.” dedi.

Askeri darbe girişiminde gözaltına alınan Tümgeneral Mehmet Dişli‘nin ağabeyi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli için ise “Bizim ona bir suçlama istinadında bulunmamız asla söz konusu olmaz. Suçlar kişiseldir, bireyseldir. Aslında bugün FETÖ’ye irtibatı dolayısıyla görevine son verilenlere yaklaşımımız şudur, hiçbir zaman birisi birinin kardeşi, akrabası, babası, oğlu diye suçlanacak değildir, suçlanmakta da değildir.” ifadelerini kullandı.

CHP’nin düzenleyeceği mitinglere AK Parti’den katılım olup olmayacağı yönündeki soruya ise Aktay, “CHP’nin pazar günü Taksim’deki toplantısına bir davet aldık, parti olarak da davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz.” cevabını verdi.