Ammar El-Hâkim Kerkük’te

El -Hikme El-Vatani Hareketi Başkanı Ammar El- Hekim, Kerkük’ü ziyaret etti. EL-Hekim ziyareti kapsamında Kerkük Valisi Rakan Sait El-Cuburi ile görüştü. Yetkililerin ve devlet daireleri müdürlerinin de hazır bulunduğu görüşmede Kerkük’teki son gelişmeler masaya yatırıldı. EL-Hekim daha sonra düzenlenen geniş çaplı toplantıda yetkililer ve devlet daireleri müdürleri ile bir araya geldi. El-Hekim, yaptığı konuşmada siyasi çekişmeler nedeniyle ülkede hizmet projelerinin geri kaldığını söyledi. Kerkük havaalanına da değinen El-Hekim, havaalanının uçuşlara hazır olduğunu ve havaalanının açılmasını desteklediğini vurguladı. Öte yandan Kerkük Valisi Rakan Sait El-Cuburi ise El-Hekim’e Kerkük’teki güvenlik ve hizmet dosyası ile ilgili bilgi verdi. Toplantıda Kerkük Kaymakamı Felah Yayçılı Kerkük’e Elektirik ve akaryakıt sağlanmasını talep ederken Devlet daireleri müdürleri Kerkük’te tamamlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

Kerkük; Küçük Irak’tır

Türkmenler tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Ammar El-Hekim ITC Genel Başkanı Hasan Turan katılımı ile Kerkük Valisi Rakan El-Cuburi, ITC Genel Başkan Yardımcısı ve Kerkük İl Başkanı Hişam Bayraktar ve yardımcıları Ata Dabbağ ve Kahtan Vendavi, Türkmen Parti Başkanları ve çok sayıda vatandaş okul etkinlikleri salonunda Ammar El-Hekim’i karşıladılar. Hakim, Kerkük bir küçük Irak olduğunu dile getirdi.

ITC Genel Başkanı Hasan Turan, Türkmenlerin yararlarını, tarihteki rollerini, eski rejim döneminde ve günümüzdeki hükümet tarafından Türkmen haklarının ihlal edilmesine rağmen her zaman Irak topraklarını koruduklarını ve savunduklarını dile getirdi. Konuşma sonunda Turan, El-Hekim’e teşekkürlerini iletti.

Ammar El-Hekim, Irak’ta Türkmen varlığının önemini dile getirerek Irak’ın Türk Dünyasına açılmasında Türkmenlerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca El-Hekim, Türkmenlerden sadakat ve vefayı öğreneceğiz sözlerini ekledi. Ardından, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini Türkmenlerin hakkettiklerini dile getirdi. El-Hekim, Türkmenleri her alanda haklarını savunmalarına devam etmeleri gerektiğini dile getirdi. Irak Türkmen Aşiret ve Ayan Meclisi Başkanı da Irak Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevinin Türkmenlere verilmesinin uygulanması gerektiğini ve Kerkük Havalimanının bir an önce açılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca Ammar El-Hekim; Irak Türkmenler üzerinden Türk dünyasına açılacak bir kapıdır. Dedi.