Ankara ile Bağdat anlaştı!

Terörle mücadele konusunda Ankara ve Bağdat ile ilgili önemli bir iddia gündeme geldi…

Türkiye, terörle mücadele konusunda yurt içi ve yurt dışında kararlı mücadelesini sürdürürken bölgeden gelen bir iddia tüm dikkatleri Irak’a çevirdi. Bölgeden gelen bilgilere göre, Ankara ve Bağdat hükumetlerinin PKK terör örgütünün Irak topraklarından çıkarılması ile ilgili anlaşma ışığının yakıldığını kaydetti.

PARLAMENTODA DESTEK VAR

Türkiye’nin PKK terör örgütü unsurlarının ülke topraklarından çıkarılması için Irak hükumetine talepte bulunulduğu, Irak hükumetinin ise sınırların güvenliği için komşu ülkelerle işbirliği yapmak istediğinin olduğu, bu nedenle Türkiye’nin talebine sıcak bakıldığı ifade edildi. Türkiye’nin talebi ile ilgili Irak Parlamentosu üyesi birçok siyasetçinin de destek verdiği de gelen bilgiler arasında.

KUZEY IRAK’A PEŞMERGE ŞARTI

Ancak PKK unsurlarının Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi denetimindeki topraklarda bulunması nedeniyle bölgesel yönetimin Irak Merkezi Hükumetinin çıkartılma kararına nasıl tepki vereceği merak konusu olurken, yerel kaynaklardan dikkat çeken iddialar geldi. Gelen iddialarda peşmergenin tekrardan Kuzey Irak dışındaki bölgelere girmesi yönünde Irak ordusu ile yapılan görüşmelere işaret edilerek, bölgesel yönetime PKK şartı sunulabileceği belirtildi.

KAYNAK: MİLLİ GAZETE