ATA TERZİBAŞI KERKÜK’TE ANILDI

Irak Türklerinin Bilge Adamı Araştırmacı Yazar Avukat Ata Terzibaşı vefatının 2. yıldönümünde anıldı.

Türkmeneli Kültür Merkezi ile Türkmen Edebiyatçılar Birliği Örgütünün ortaklaşa düzenlediği anma toplantısı 31 Mart 2018 Kerkük’te Şehit İsmail İbrahim salonunda yapıldı.

Toplantıya Irak Türkmen Cephesi Başkanı Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Başkan yardımcısı Hasan Turan, Yürütme kurulu üyeleri, Selahattin İl başkanı, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Ata Terzibaşı sevenleri ve ailesi katıldı.

Program Ata Terzibaşı’nın eserlerinin sergisiyle açıldı. Molla Sabah Hürmüzlü tarafından Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Türkmeneli Milli Marşı’yla program başladı.

Programın açılış konuşmalarını Türkmeneli Kültür Merkezi adına Dr. Şemsettin Küzeci ve Dr. Mustafa Ziya yaptı. Türkmen Edebiyatçılar Birliği adına ise başkan Aydın Kerkük bir konuşma gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Irak Türkmen Cephesi Başkanı Kerkük Milletvekili Erşat Salihi ve Irak Gazeteciler Birliği Kerkük şube başkanı Muhammet Dağıstani birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalarda Ata Terzibaşı’nın Irak Türklerine ve kültürüne vermiş olduğu hizmetler dile getirildi.

Konuşmaların ardından Ata Terzibaşı Paneli düzenlendi. Paneli Dr. Mustafa Ziya hem konuşmacı hem de moderatör olarak yönetti. Panel de İbrahim Ağa, Necat Kevseroğlu ve Aydın Kerkük konuşma yaptı.

Ayrıca toplantıda Avukat Necdet Muhammet Salih, Prof. Dr. Çoban Uluhan, Seyit Muhammet Bayramoğlu, Şemsettin Türkmenoğlu, Vecdi Molla Muhammet, Salahattin Küzeci, Usama Kemali, Sabah Tuzlu, İbrahim Koryalı, Yahya Terzibaşı ve Ata Terzibaşı’nın ailesi adına Turan Terzibaşı birer konuşma yaparak şiir araştırma yazıları ile Ata Terzibaşı hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Turan Terzibaşı ise Ata Terzibaşı’nın ailesi adına anma toplantısını düzenleyen kurum kuruluşlara şahsiyetlere teşekkür etti.

Irak Edebiyatçılar Birliği adına Ata Terzibaşı ailesine bir onur plaketi taktim edildi. Plaketi Fevzi Ekrem Terzioğlu adına İzzettin İsmail ailesine sundu.