Avarsya Türk Federasyonundan Göçmen Çocuklara Bilgisayarlı Eğitim

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu ve Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma Derneği ile iş birliğinde Afganistan Türkmenleri Derneği, Türkistanlılar Sosyal Yardım Derneği ve Türkistan Elleri Eğitim Kül Derneği’nin katkıları ile Afganistan’dan ülkemize gelen göçmen çocuklara ücretsiz bilgisayarlı eğitim verilecek.

Afganistan Türkmenleri Derneği’nde gerçekleştirilen açılış merasimine Kazakistan’dan gelen maarifçi ve gazeteci Kalbinur Aruf, Türkistan Elleri Derneği Başkanı Abdulgafur Turan, Genel Sekreteri Nurahmed Yurttash ve Kadınlar Kolu Başkanı Havva Saidi hanım ile Aftüyad başkanı Fehim Işık, Recep bey başkanlığında bir Türkmenlerin aksakalları, Doğu Türkistan Dayanışma Derneği öğrenci ve gençlerden sorumlu başkan yardımcısı İparhan Uygur, Kadın Kolları başkanı Ravşan Tursun, Sosyal İşlerden sorumlu Şirzat Fedekar katıldı.  Kurdelanın kesimi ile 30 öğrenci bilgisayarları ve öğretmenleri ile tanışmanın heyecanını yaşadı.

Online Eğitim için federasyona bağışlanan 10 adet laptop, 10 adet bilgisayar masası ve bilgisayar koltuğu ile 1 adet Printer/Fotokopi cihazı proje çerçevesinde öğrencilerin hizmetine sunulacak. Eylül-Ekim ayı içinde, eğitim çalışmasından dönüşümlü olarak 30 öğrencinin yararlanması hedefleniyor.

Eğitimin ilk ayağına federasyon üyesi Afganistan Türkmenleri Sosyal Yardım Derneği ev sahipliği yapacak. Ücretsiz bilgisayarlı eğitim çalışması daha sonra Türkistan Elleri Eğitim Kül. Derneği’nde sürdürülecek. Ayrıca çocuklara yönelik Resim yapma, basit İngilizce konuşma ve Matematik, Kimya, Fizik dersi verme gibi eğitimler de verilecek.

İSMAİL CENGİZ -Genel Başkan