Azerbaycan mayın haritalarını almağa başladıktan sonra Karabağ’ın yeniden yapılanma süreci hızlanacak 

Azerbaycan mayın haritalarını almağa başladıktan sonra Karabağ’ın yeniden yapılanma süreci hızlanacak 

Revan Hasanov

Geçen hafta Ermenilerin Ağdam ilinde döşediği 97 bin anti tank ve anti personel mayınının haritalarını Azerbaycan’a takdim ettiler. Bu süreç Azerbaycan için çok önemlidir. Önümüzdeki günlerde bu sürecin daha da hızlanacağını umuyorum. Mayın haritalarının verilmesi konusunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev’in yürüttüğü kesin ve kararlı çalışmalar başarıyla sonuçlandı.
10 Kasım’dan bu yana Azerbaycan’a mayın haritalarını vermek istemeyen Ermenistan ve onu destekleyen, bölgede çıkarları olan güçler sonunda anladılar ki, ülkemiz mayın haritalarını istemekten vazgeçmeyecek ve bu vazgeçemeyişin de altında yatan tek bir neden var: bu haritalar bölgenin istikrarı için oldukça önemlidir.
Bu sözleri Bakü Uluslararası Çokkültürlülük Merkezi İcra direktörü Revan Hasanov söyledi. Hasanov’un sözlerine göre, dün Ermenilerin Ermenilerin Ağdam ilinde döşediği 97 bin anti tank ve anti personel mayınının haritalarını Azerbaycan’a takdim etmesi bölgede durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne seriyor. İcra direktörü ilerleyen dönemlerde Ermenilerin diğer bölgelere döşedikleri mayın haritalarını vereceklerinden eminlikle bahsederken, Azerbaycan’ın bu haritaların verilme sürecinde her zaman kararlılık sergileyeceğini de sözlerine ekledi: ‘’Biz bölgeye barışın, istikrarın ve huzurun gelmesinden yanayız. Ermenistansa maalesef ısrarla yokolma pahasına bile sorunun çözülmeemesi için uğraşıyor. Aslına bakılırsa, bölgeye huzurun ve istikrarın gelmemesi için çaba harcayan diğer güçlerin de olduğunu bizler gayet iyi biliyoruz. Ama ısrarlı tavırlarımızla, kararlılığımızla o güçleri yıllardır izledikleri çifte standartlar politikasından vazgeçirmeği başardık. Bu andan itibaren diğer bölgelerimizdeki mayınların da haritaları gelecek ve bizler en kısa sürede o bölgeyi temizleyerek sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi Karabağ’ımızı tekrar cennete dönüştüreceğiz.’’