Azerbaycan’da Bayrak Günü ile Atatürk Anma günü Ankara’da yapıldı

Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği bugün 7 kasım 2020 tarihinde 9 kasım Azerbaycan Bayrak Günü ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü sebebiyle Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi. Anıtkabir’i ziyaret eden Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür derneği başkanı Avukat Arzuman AZAFLI ve dernek üyeleri öncelikle Atatürk’ü anarak, Anıtkabir’e dernek adına çelenk bıraktılar. Ardından Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği Başkanı Avukat Arzuman AZAFLI Anıtkabir Özel Defterine Atatürk’e olan sevgi ve minnet duygularını kaleme alarak, Türkiye’ye olan derin teşekkür hisslerini dile getirdi:

Aziz ATATÜRK, bugün Azerbaycan Bayrak Günü ve Seni Anma Günü nedeni ile huzurundayız. Kurmuş olduğun devleti Azerbaycan Devletinin kendi topraklarını düşman işgalinden kurtarma mücadelesinde Azerbaycan`ın yanında görmekten gurur ve onur duyuyoruz. Bu iki kardeş devletin, ilelebet el ele payidar olmasını temenni ediyor, kurmuş olduğun devletin gücü, başarısı ve zaferleri için sana derin saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz.

                     07.11.2020.

Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği adına

Avukat Arzuman AZAFLI

Anıtkabir ziyaretinin ardından, Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği başkanı Avukat Arzuman AZAFLI ve dernek üyeleri 1918-1920 yıllarında Azerbaycan`ın ilk Demokratik Cumhuriyyet Başkanı M. E. Resulzadenin mezarını ziyaret etti ve Resulzadeyi bir daha saygı ve minnetle anarak mezarı önüne Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği adına çelenk bıraktı.

Sonrasında, Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği başkan ve üyeleri Ankara Batıkent tarafında bulunan Haydar Aliyev Parkına uğrayarak, öncelikle Azerbaycan Cumhuriyyetinin ilk cumhurbaşkanı Haydar Aliyev`in heykeline çelenk bıraktı. Ardından, Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği`nin “9 Kasım Azerbaycan Bayrak Günü ve 10 Kasım Atatürk`ü Anma” Günü münasebeti ile düzenlediği program törenle devam etti.

Törende ilk başta Türkiye ve Azerbaycan`da şehit olan tüm kardeşlerimizin anısı bir dakikalık saygı duruşu ile anılarak, her iki kardeş devletin Türkiye ve Azerbaycan`ın milli marşları okundu. Ardından Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneğinin Yönetim Kurulu Üyesi Nermin MİRZAYEVA derneğin “9 Kasım Azerbaycan Bayrak Günü ve 10 Kasım Atatürk`ü Anma” Günü Münasebeti ile Türkiye, Azerbaycan ve Türk Dünyası Kamuoyuna Duyurusunu katılımcıların huzurunda seslendirdi. Mirzayeva, Azerbaycan ordusunun bu haklı davasında göstermiş olduğu azim ve cesareti vurgulayarak, konuşmasına M.K.Atatürk, M.E.Resulzade ve Haydar Aliyev gibi önderlerin sözleriyle devam etti. Konuşmasına Bahtiyar Vahabzade`nin “Bayrak” şiirini okuyarak devam eden Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nermin MİRZAYEVA, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatına göre 9 Kasım 2010 yılından itibaren “Devlet Bayrağı Günü`nün kutlandığını vurgulayarak, üç renkli Azerbaycan Bayrağının renklerinin, üzerindeki hilal ve sekiz köşeli yıldızların anlamını açıkladı. Program her iki kardeş devletin bayraklarının, Atatürk ve M.E.Resulzade`nin posterlerinin açılması ile sonlandırıldı.