Başbakan El-Kazımi, Ulusal Güvenlik Konseyi İle Toplandı

Başbakanı El-Kazımi Ulusal Güvenlik Konseyi İle Toplandı.Ülkedeki halk protestosunun 1. yıldönümü olması nedeni ile başta başkent Bağdat olmak üzere birçok kentte güvenlik güçleri önlemleri artırdı. Gösterilerde protestocuların korunmasına yönelik alınan tedbirleri gözden geçirmek için, Başbakan ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Mustafa El Kzımi, Ulusal Güvenlik Konseyi ile oğlanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Başbakan’ın medya ofisi tarafından yapılan açıklamada, göstericilerin can güvenliğinin korunması için başbakanın, Ulusal Güvenlik Konseyi ile oğlanüstü toplantı gerçekleştirdiği bildirildi. Açıklamada, toplantı sırasında, Anayasada öngörülen özgürlüklere uygun protestotoların barışçıl olmasına, gösteri alanında kamu ve özel mülkiyetlerin korunması gerektiğine değinildiği belirtildi.

Güvenlik güçlerine karşı düzenlenen saldırıların reddedildiğini ve protestolar katılan tüm gistericilerin can güvenliklerinin korunması gerektiği ile ilgili konuların ele alındığı toplantıda, göstericilerin taleplerinin elde edilmesini sağlamak için protestoların barışçıl devam etmesi ve güvenlik güçleri ile işbirliği içerisinde olunması gerektiğine işaret edildi.