Başbakan Muhammed Şiya Es Sudani, tüm projelerde üç vardiya sistemiyle çalışmayı kabul etti.

Saddam Hüseyin dönemi Irak İstihbarat Servisi ABD masası şefi Salim el-Cumeyli ile röportaj. Irak’ın eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’nin rejimi döneminde Irak İstihbarat Servisi eski ABD masası şefi olan Salim el-Cumeyli, bir zamanlama hatasının Humeyni’yi İran’da yastığının havaya uçurmasından nasıl kurtardığını anlattı. Cumeyli, Irak İstihbarat Servisi’nin Saddam’a Necef’te sürgünde yaşayan İranlı din adamına suikast düzenlenmesini önerdiğini, ancak Saddam’ın ‘Irak’ın konuğu’ olan Hamaney’e ‘ihanet etmeyi’ reddettiğini söyledi.

Cumeyli, Şarku’l Avsat’a uzun bölümler halinde yayınlanacak olan bir röportaj verdi.

Cumeyli, röportajda, Sudanlı İslami hareket lideri Hasan et-Turabi’nin arabuluculuğunda Hartum’daki Irak istihbaratından bir yetkiliyle görüşmeyi kabul eden El Kaide lideri Usame bin Ladin’e sözlü bir mesaj gönderdiğini söyledi.

Saddam Hüseyin’in Fransa’nın eski cumhurbaşkanlarından Jacques Chirac’ın seçim kampanyalarına sağladığı mali desteğe ve Danielle Mitterrand’a karşı düzenlenen suikast girişimine değinen Cumeyli, Saddam Hüseyin’in Iraklı muhalif İyad Allavi’nin Londra’da ‘kafasının ezilmesi’ için bizzat verdiği talimattan ve Irak İstihbarat Servisi’nin kendi saflarındaki muhalifleri tasfiye etmesinden de bahsetti.