Batı Azerbaycan Topluluğu Gençler Birliği çalışmalarına başladı

 

Batı Azerbaycan Topluluğu Gençler Birliği gençlerin gelişimi ve tarihsel gerçeklerin dünya kamuoyuna ulaştırılması adına faaliyetlerde bulunma adına çalışmalarına başladı. Bunu Azerbaycan basınına verdiği demeçte Batı Azerbaycan Topluluğu Gençler Birliği başkanı Namık Muradov söyledi. N.Muradov’un sözlerine göre, Topluluğun son toplantısında kendisinin Gençler Birliği başkanı, Sabir Rüstemov’unsa başkan yardımcısı olarak göreve başlaması Batı Azerbaycan Topluluğu’nun önünde yapılması gereken asil görevlerin gençlerde vatanseverlik duygularının yükseltilmesi, Batı Azerbaycan ve Karabağla ilgili gerçeklerin günyüzüne çıkarılması ve dünya kamuoyuna ulaştırılması açısından çalışmaların hızlandırmalarını tetiklemiştir.

N.Muradov karşılarında duran zorlu sürecin farkında olduklarını, buna rağmen bu yolda şerefle hizmet edeceklerini sözlerine ekledi: ‘‘Batı Azerbaycan Topluluğu başkanlığının tavsiyelerine uygun olarak artık Birliğin yönetim kurulunu artık oluşturduk. Birkaç önemli projelerimiz var. Durmadan çalışıyoruz ve çözüm üretmek için kafa yoruyoruz. Projeler genel itibariyle Karabağ ve Batı Azerbaycanla ilgili gerçeklerin günyüzüne çıkarılması ve basın yayın, medya aracılığıyla tüm dünyaya ulaştırılması amacını gütmektedir. Hiç kuşkusuz, Batı Azerbaycan tarihi Azerbaycan, Türk toprakları olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama barbar Ermeniler bölgede çıkarları olan devletlerin de desteğiyle halkımıza karşı soykırım uygulamış, onları kendi öz topraklarından göçe zorlamış ve topraklarımızı işgal etmeği başarmışlardır. İşte biz buna dur demek için biraradayız ve birarada da olacağız.’’
Sonda Namık Muradov Batı Azerbaycan gerçekleriyle alakalı çalışmak azminde olan tüm gençlere kendilerine katılmaları için çağrıda da bulundu.

Oktay Hacemoğlu