Birinci Türkmen Çalıştayı Ankara’da Gerçekleşti

Ş.Küzeci/ Türkiye’de faaliyet gösteren Türkmen Sivil Toplum kuruluşları Ankara’da bir araya geldi. Türkmeneli Kültür Merkezi toplantı salonunda düzenlenen 1. Türkmen Çalıştayına Antalya, Ankara, Konya, İstanbul, Eskişehir illerinden katılan Türkmen STK temsilcilerinin yanısıra TİKA Irak Koordinatörü, ORSAM Koordinatörü, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği, Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı, Türkmeneli Kültür Derneği,  Türkmeneli Dernekler Federasyonu, Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti, Türkmen Basın Derneği, Irak Türkmenleri Kardeşlik Derneği,  Irak Türkmen Birliği Ve Dayanışma Derneği-Antalya Antalya Yardım Derneği, Türkmeneli Sağlık Derneği, Irak Türkleri Derneği Konya Şubesi ve Kerkük Kültür Derneği katıldı.

Çalıştayın divanı Türkmen Sağlık Derneği Başkanı Dr. Aydın Beyatlı ile Türkmeneli Vakfı Başkanı Fatih Türkcan’dan oluştu.  ana konusu “Telafer’e Dönüş” başlığı altında gerçekleştirildi. Türkiye’de 100bin’den fazla yaşayan Telaferlilerin IŞİD sonrası Telafer’e dönüş yolları ve metotları masaya yatırıldı. Ayrıca Türkmen STL’lerin ne bu kampanyaya destek olmak için neler yapılması gerektiğini diler getirildi. Türkiye’nin TİKA, AFAT, Kızılay, Yeşilay vd. kurumlarla işbirliği içerisinde hareket edilmesi kararına varıldı.

Telafer halkı için sağlık, eğitim, iş imkânı ve temel hizmetlerin sunulması konusunda da katılımcılar hem fikir oldukları, “Çalışma Grubu” adına bir platformun kurulması prensipte anlaşmaya varıldı.