Birleşen Yürekler Engelsiz Sanatları Birleştirdi

ŞKÜZECİ/ Merkezi Ankara’da bulunan Birleşen Yürekler Derneği Ankara’da yapılan kültürel etkinliklerini 2015 yılının son ayında  engellilere ayırdı. Birleşen Yürekler Derneği ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 20-22 Aralık 2015 tarihinde Ankara Kalesi, 3 MİM Sanat evinde “Engelsiz Sanatlar” adında bir program düzenlendi. Programa çok sayıda Anadolu ve Türk dünyasından şair, yazar, aşık, gazeteci, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Birleşen Yürekler Derneği Başkanı Yasemin Meydan önce dernekleri ile ilgili şunları dedi.”Derneğimiz 2013 yılında kuruldu. Din dil ırk cinsiyet ayrımı yapmaksınız engelli engelsiz kültür sanat edebiyat alanında beşerili programlar yaptı. Kurulduğu andan beri Keçiören Çankaya, Altındağ Belediyeleri bize destek vermektedir. Hamamönü Kabakçı konağında ili yıldır iki farklı projede sanatçılarımızı buluşturdu. Çeşitli onur, teşekkür ve başarı ödülleri yurtiçi ve yurtdışındaki şair, yazar, sanatçılara dağıttık. Aynı zamanda madalyalar ve plaketler sunduk. sanatsever yüreklerimizi ödüllendirmeye emeklerini dikkate almaya çalıştık. Yurt içinde ve yurt dışında derneğimizin tanıtımlarını ulusal ve uluslararası tanıttık”.

Ayrıca Meydan “Ankara dışında Gaziantep, Iğdır, Çorum illerinde programlar yaptık. Kayseri de kültür ve turizm il müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi ile Kayseri Yeşilhisar belediyesi kaymakamlığı ve Spor Kulübü ile Kayseri de bulunan STK’larle bir dizi etkinlik proje ve tv programlarına katildik. En son projemizi kültür ve turizm bakanlığının katkılarıyla engelsiz sanatlar programını ve projesini gerçekleştirdik. Halen de kabakçı konağında her ay yaptığımız birleşen yürekler derneğinin geçmişten geleceğe yasayan sanat değerlerimiz ile ilgili projemizde devam etmektedir. 3 MİM Kale Meydan Sofrasında da her Cuma saat 18.00/21.00 arasında şiir ve söyleşimiz yapılmaktadır. 2016 yılında da yurt içi ve yurt dışında projelerimizi artarak devam edecektir”. açıklamasında bulundu. Sözlerine devam eden Yasemin meydan “Süperiz projelerimizi bekleyin göreceksiniz” şeklinde konuştu. Kendilerine destek veren tüm yüreklere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına sonsuz teşekkür etti..

Programda gerçekleşen etkinlikler; konuşmaların dışında Ebro sergisi, ney dinletisi yapıldı. Katılımcı şairlerin okudukları birbirinden anlamlı şiirler ile aşıkların gönül tellerimizi okşayan etkili türkü, atışmalar ile son buldu.