CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan Gara katliamı tepkisi

CHP Grup Toplantısı’nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Gara’daki PKK katliamına değindi. Kılıçdaroğlu, ”Gara şehitlerimiz 5-6 yıldır PKK’nın elindeydi. 5-6 yılda ne yapıldı. Biz devamlı hatırlattık, kaçırılmalarını devamlı Meclis’e taşıdık” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. 8ay sonra Meclis’te bulunan Enis Berberoğlu da grup toplantısına katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar:

”Enis Berberoğlu için Türkiye’deki adalet sistemini düşenebiliyor musunuz. Aynı olay için bir mahkeme beraat kararı veriyor bir başka mahkeme de tam tersi karar alıyor.  Haksızlığa uğradı mı, uğradı. AYM kararını verdi mi, verdi.

MAĞARADA PKK KATLİAMI

Gara şehitlerimiz 5-6 yıldır PKK’nın elindeydi. 5-6 yılda ne yapıldı. Biz devamlı hatırlattık, kaçırılmalarını devamlı Meclis’e taşıdık. Devamlı hatırlatıldı, bizim içimiz yanıyor. Öyle bir noktaya gelindi ki adeta şehitler üzerinden hesaplaşan Türkiye olduk. Vicdanı olan bir toplumda şehitlerin ayrı bir yeri vardır. Bir tweet üzerinden kıyameti kopardılar. Aileler defalarca geldiler, kapıları çaldılar. Olaya iktidarın el atması gerekiyor dedik, biz elimizden gelen her şeyi yaptık. Çocukları terör örgütünün elinde olan ailelerle basın toplantıları düzenlendi.

13 şehidimiz varken sen Rize’de bir yaylaya kahvaltı yapmaya çıkıyorsun. Bir de yetmezmiş gibi, Rize Kongresi var. Fıkralar, espriler havalarda oluşuyor. Güle oynaya kongre yaptıyorlar, bir de şehit ailesini telefonla bağlıyorlar. Allah bu millete sabır versin. Bütün Türkiye Erdoğan’ın nasıl keyfi içinde olduğunu gördü. Askerlerimiz hayatını kaybetti, Erdoğan’ın derdi başka. O annenin acısını, dramını Saray çevresi biliyor mu acaba?

Fakir gariban aileler bu ülkede bedel ödüyor. Peki neden AK Partili aileler ve onların çocukları bedel ödemiyor.

AK Partili kardeşlerime sesleniyoru. 13 şehidimizin kanı yerdedir. O insanlar, kurtarılıp ülkesine getirilebilirdi. 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Öte yandan grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Berberoğlu, ”Zerre kadar korkmuyorum, hapis gördüm, milletvekilliğim düştü, ne yapabilirler. Meclis’in önüne sehpa koyup asacaklar mı beni? Ben unutulmak istiyorum artık benim bu ülke için yapabileceklerim bu kadar” açıklamasında bulundu.

Kaynak: NTV (AK)