ÇOÇUK GÖZÜYLE SAVAŞ

ÇOÇUK GÖZÜYLE SAVAŞ

Dr. Derya AKDEMİR

Ermenilerin Azerbaycan topraklarını 27 yıl önce Rusya, fransa, ve İranı arkasına destek alarak işgal etmesi kabul edilemez bir durumdur. Karabağ Azerbaycan toprağı ve öz yurdudur her bir Azerbaycan Türkünün haklı davasıdır.

Tüm dünya biliyor ermeniler oraya sonradan getirilip yerleştirildi. İrevan da büyük soykırımları icraatları olarak ortaya koydular. Tek amaç ermenilerin bu topraklarda Türksüzleştirme politikası uygulamasıyla başladı. İrevanda milyonlarca Azerbaycan Türküne yaptıkları soykırımlar ermenileri ve destekçilerini arsız oyunlarını tekrarlamaları için şimarttı ve aynı soykırımlar için cesaret bulup, 2020 yılında tovuza arsızca saldırılarda bulundular.
Savaş başlamasıyla Azerbaycan ordusu karşısında büyük yenilgiler alan paşinyan ve Ermeni ordusu, Azerbaycanda birçok şehire sivilleri hedef alan terörist saldırılarda bulunup, haydut devlet politikalarını sürdürdüler. Bu saldırılar sonuçu savaş sahasıyla alakası olmayan sivil yerleşim yerlerinde şehitler ve yaralılar oldu. Azerbaycan da bebek ve çoçukların da aralarında bulunduğu maddi manevi zararın da olduğu bir tablo oluştu.

Ermenilerin savaş kurallarını hiçe sayıp sivil halka karşı saldırısına dünya yine kör, sağır, ve dilsiz oynasa da. Her devlet ve millet iyi biliyor ki Azerbaycan haklı davasında Cunhurbaşkanının gerek masada gerek sahadaki stratejileri dünya da, Türkün yenilmezliğini gözler önüne sermiştir. Sayın İlham Aliyev Türk gücünün sembolu olmuş. Ağzından çıkan her kelime markalaşmıştır.
Sayın İlham Aliyev, Bir Türk dünyaya bedeldir sözünü anımsattı tekrar.
Ermenilerin bu çirkin saldırıları özellikle bebek ve çoçukların ölmesi dünya çoçuklarının tepkisini çekti.

Batı Azerbaycan Ankara temsilcisi Dr. Derya AKDEMİR 5 yıldır yaptığı çalışmalarıyla birçok ülkede Azerbaycanın yüzü olarak tanınıyor. Dr. Derya AKDEMİR, ülkelerden ermenileri kınayan çoçuk videolarının kendisine geldiğini ve sosyal medyada bu videoları yayınladıklarını dile getirdi.

ermenileri, Çoçuklar cezalandırdı.
Bir çoçuğun gözünden savaşı seyretmek önemli. Çoçuklar geleceğin yapı taşlarıdır. Gelecek nesil ermeni çoçukları, atalarının yaptıkları utançla anılıcak. Ve utanarak yaşayacaklar bu hayatta.
Her çoçuk yaşamı hak ediyor
Çoçuklar melektir.
Savaşta Çoçuklar ölmesin.
Savaşta siviller ölmesin.
Savaş devletlerin askeri orduları arasında olur.
Yaşam alanları cephe değildir.
Çoçuklar ermenileri cezalandırıyor.
Heyyy dünya Çoçuklar kadar duyarlılığınız yok.
Çoçuklar bile savaşı yargılarken nasıl da sus pus oldu milletler devletler.
Üç maymunu oynamaya devam ederseniz çoçuk tokatlarıyla uyanırsınız.