Cumartesi Bomba Haber Patlayacak

TBA / Niyazi Mimaroglu, Irak Parlamentosu’nda bir günde toplam 174 adaydan imza topladığını açıkladı. Milletvekillerinden topladığı imza sayısı, parlamento üyelerinin dörtte üçüne tekabül etmektedir.

Mimaroğlu, yaptığı açıklamada perşembe günü parlamento üyelerinin toplanacağını ve kanun onaylaması yapılacağını ifade etti.

Onaylanması gereken kanunun perşembe günü ilk okumasının yapılmasının ardından dört saat sonra ikinci okumanın yapılacağını  söyleyen Mimaroğlu, “Kanunun onayı cumartesi günü Parlamento Meclis Başkanlığı ve heyeti ayrıca üyelerce tasdik edilecek.” dedi.

Tasarlanan kanunun iki ana fıkrasının ilki seçimlerin iptalini kapsadığını belirten Mimaroğlu, “İptal edilen seçimlerin 22 Aralık 2018’de yapılması planlanan yerel seçimle aynı günde yapılması yönünde teklif içermektedir. Yasanın ikinci fıkrası ise Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun çözülmesini kapsamaktadır.” şeklinde  ifadelerde bulundu.

Seçim Komisyonu’nun ısrarcı tavrının nedenine ilişkin soruyu Mimaroğlu şöyle yanıtladı:

“Komisyon, üzerine bazı siyasi partiler tarafından yapılan baskıların sonucu böyle bir tavır almaktadır. Bu siyasi partiler, yaptıkları hile ve sahtekarlık yüzünden çok sayıda parlamento sandalyesi elde ettiler.”

Yapılan hile ve sahtekarlık sonucu toplam 215 millet vekiline haksızlık olduğunu vurgulayan Niyazi Mimaroğlu, “Topladığım 174 imzanın Perşembe günü saat 190’a yükseleceğini düşünüyorum ve Cumartesi günü parlamentoda konuyla alakalı son tavrımı göstereceğim.” diye konuştu.

Mimaroğlu, “Parlamentoda çoğunluk bizi destekliyor. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler de bizim tarafımızda.” dedi.

Mimaroğlu protesto gösterilerinin gerçekleştirildiği alanda Türkmenlere seslenerek şunları söyledi:

“Kimse bu meydanı boş bırakmasın, bu meydanda hak-hukukumuz var. Cumartesi günü sizlere bomba haberi aktaracağız ve buradan büyük coşkuyla ayrılacağız.”