Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Conte’yi kabul etti

AA / Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından Erdoğan ve Conte, ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Libya’da yakın zamanda bir ateşkes anlaşmasının imzalanmasını özellikle temenni ettiğini söyledi.

İtalya Başbakanı Conte’ye “İdlib’in gerginliği azaltma bölgesi statüsünün muhafazasına yönelik çabalarımıza İtalya’nın desteğini beklediğimizi vurguladım.” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Türkiye-İtalya arasında 2012’den bu yana yapılamayan hükümetler arası zirve toplantısının, bu sene icra edilmesi konusunda mutabık kaldık.” şeklinde konuştu.

Görüşmede birçok konuyla birlikte Libya konusunu da ele aldıklarını belirten Conte, “Libya’da ateşkesin önemli bir fırsat penceresi açacağını, barışçıl sürece girileceğini umut ediyorum.” dedi.

İtalya Başbakanı Conte, Libya konusunda yürütülen Berlin Süreci sayesinde Libya’da gerginliğin yerini siyasi sürece bırakacağını ifade etti.

Conte, “İtalya olarak amacımız bölünmemiş, bağımsız ve egemen bir Libya olması.” diye konuştu.