Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İdlib Açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8. Toplantısı” dolayısıyla Ukrayna’ya hareketi öncesinde düzenlediği basın toplantısında, konuşmasına İdlib’deki saldırıyla başladı.

Açıklamasında şunları dile getirdi;

“Bugün Suriye Rejimi tarafından düzenlenen kalleş saldırıda şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı diliyorum. Aynı saldırıda biri ağır 9 askerimiz de yaralandı.” diyen Erdoğan, yaralıların tedavilerinin hastanelerde sürdüğünü anlattı.

Türkiye’nin daha önceki saldırılar gibi bu saldırının da cevabını misliyle verdiğini ve vermeye de devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Çok çok farklı bir şekilde orada gerek fırtına obüslerimizle, gerekse havadan F-16’larımızla şu anda oradaki belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temin için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu tarz alçak saldırılarla Türkiye’nin kararlılığını sınayanlar büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklardır. Bir kez daha şehitlerimize Rabbimden rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyorum.”