Dünya’nın İki Kutup Lideri Putin – Biden Görüşmesi

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tarihi zirvesi sona erdi. Dünyanın nefesini tutarak izlediği zirvede iki ilginç olay yaşandı. Biden’ın görüşme için hazırladığı ‘kopya kağıdı’ kameralara yakalandı. Basın toplantısından ayrıldığı sırada ısrarla soru sormaya devam eden muhabiri azarlayan Biden, daha sonra özür dilemek zorunda kaldı.

ABD Başkanı Joe Biden, 20 Ocak’ta göreve başladıktan sonra Rus lider Vladimir Putin’le ilk kez dün bir araya geldi. İsviçre’nin Cenevre kentinde başlayan Biden-Putin zirvesi 4 saat sürdü. İki liderin tarihi görüşmesi iki ilginç olaya sahne oldu.

Biden’ın Putin ile görüşmesi sırasınca avucunun içine gizlediği notlara attığı kaçamak bakışlar foto muhabirlerin dikkatinden kaçmadı. Sputnik muhabiri Mikhail Metze bu anları fotoğrafladı. Bu kare kısa sürede sosyal medyada günün konusu oldu. Binlerce defa paylaşılan fotoğraf viral oldu.

New York Post gazetesi fotoğrafı okurlarına ‘kopya kağıdı’ başlığı ile sundu. Biden’ın ‘kopya kağıdı’na rağmen konuşmasında hata yapması da ABD basının sayfalarını süsledi. Biden ABD’nin altyapı standartlarında 85’inci sırada olduğunu söyledi. Ancak küresel verilere göre, ABD bu alanda 13’üncü sırada yer alıyor.