Erbil’de Devlet Hastanesinden skandal görüntüler!…

Petrol ülkesi Irak’ın İklim yönetimine bağlı Erbil ilinde bulunan “West Emergency Hospital” isimli devlet hastanesindeki hijyenik ihmalkarlıklar başta olmak üzere doktorların hastalara olan ilgisizliği ve personellerin muamelesi büyük bir skandala imza attı.

Sağlığa aykırı bu hastanede odalardaki toz içinde kalmış camlar, eskimiş ve çürümek üzere olan yatak ve dolaplar hastaları tedirgin ederken, pislik içindeki tuvaletler, kullanılmayacak hale gelen buz dolabı & benzeri gibi teknolojik eşyalar hastanedeki ihmalkarlığa pes artık dedirtti.

Öte yandan neredeyse yıkılmak üzere olan, delik ve çatlakların bulunduğu duvarlar büyük tehdit uyandırıyor.

Bu denli sağlığa zarar veren hastanede bir de doktorların ve hasta bakıcıların ilgisizliği de hastaları oldukça zor durumda bırakıp hastalıklarının nüksetmesine neden oluyor. Ayrıca personellerin hasta ve hasta yakınlarına olan kabaca muameleleri de her an hastanede olay çıkabileceğini muhtemel kılıyor.

Özellikle de kurban bayramı bahanesiyle hastaneye ancak akşam saatlerinde gelip hastalara yeterince müdahale etmeyi ihmal eden doktorlar ölüme mahal veriyor.