Ermenistan’da utanç:

Bir askerin cenazesi sırasında evi soyuldu – OLACAK O KADAR
Ermenistan’daki savaşın neden olduğu siyasi kriz büyüyor. İnsanlar artık ekonomik ve sosyal zorluklarla hayal kırıklıklarını gizlemiyor ve toplumada işlenen suçlar her geçen gün biraz daha artıyor. Dağlık Karabağ’daki çatışmalar sırasında öldürülen bir Ermeni askerin cenazesi sırasında hırsızlar evini soydu.
Sosyal ağların Ermeni kesimi dünden beri bu yazıyı paylaşıyor. Ermenice sayfalardan birinde Shamshyan.com’da bir makale alıntılandı: “Ermenistan’da tatsız bir olay meydana geldi. 19 yaşındaki askerimizin evi cenaze töreni günü soyuldu! ”
Ermeniler sosyal ağlar hakkındaki yorumlarında bunu toplumları için utanç verici, ahlaksız bir adım olarak görüyorlar. Yorumlar, bu tür vakaların kamuoyuna açıklanmaması ve paylaşımlarınsa derhal kaldırılması gerektiğini söylüyor. Karşı tarafın (yani Azerbaycan – ed.) bu tür olaylardan ve yazılanlardan yararlanacağından korktuklarını vurguluyorlar. Hatta Ermeniler arasında bu grupların yöneticilerine hakaret eden ve bir savaşta böylesine utanç verici olayları düşmandan gizlemeyi önemli gören bu tür “yurtseverler” var.
Bütün bunları dikkatlice incelediğimizde, Ermeni toplumunun gerçekten kafasının karıştığını ve suç olaylarının o denli arttığı bir kez daha ortaya çıkıyor ki, bu da normaldır. Zira onların ölen askerin anısına bile saygıları yok.