Gazeteci Felah Yazaroğlu Kerkük Musalla mezarlığı’nda toprağa verildi

Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri gazeteci yazar  Felah Yazaroğlu’nun naaşı Türkiye’den Kerkük’e getirildi. Kerkük ve Erbil yolu üzerindeki Altunköprü kasabasında merhumun naaşı kardeşi Irak Türkmen Sivil Toplum Örgütleri Kurumu Başkanı İstabrak Yazaroğlu ve yakınları tarafından karşılandı. Merhumun naaşı ardından Kerkük’e doğru yola çıktı. Merhum Yazaroğlu ilk önce Kerkük’ün Domiz semtindeki evine götürüldü. Ardından Türkmen Edebiyatçı ve yazar Felah Yazaroğlu yazı işleri sekreteri olarak görev yaptığı Türkmeneli gazetesi binasına getirildi. Gazete binasında Irak Türkmen Cephesi Yetkilileri, şahsiyetler ve Türkmen vatandaşlar hazır bulundu.

Merhum ardından Musalla semtine götürülerek cenaze namazı kılındı. Daha sonra merhumun naaşı gözyaşları arasında musalla mezarlığında toprağa verildi. Irak Türkmen Sivil Toplum Örgütleri Kurumu Başkanı ve merhumun kardeşi İstabrak Yazaroğlu cenaze töreninde hazır bulunan herkese teşekkür etti. Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Hasan Turan ise duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Türkmen Eski Milletvekili Fevzi Ekrem Terzioğlu türkmenlerin için büyük bir kayıp olduğunu dile getirdi. Kerkük Valiliği Enformasyon Sorumlusu Marvan El Ani ise duyduğu üzüntüyü dile getirerek merhuma allah’tan rahmet ailesine başsağlığı diledi.