Irak Başbakanı İbadi: Ceyhan’a petrol taşıyan boru hattı yakında tamamlanacak

Irak Başbakanı İbadi: Ceyhan’a petrol taşıyan boru hattı yakında tamamlanacak

  Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türkiye ile ticaret, sınır kontrolleri ve petrol sevkiyatı konularında gelişen ‘’büyük iş birliğinin’’ sürmesini istediklerini belirtti.

  Bağdat’ta düzenlenen haftalık basın toplantısında, komşu ülkelerle iyi ilişkiler geliştirmek istediğini, Türkiye ile de ilişkilerde açılım yaşadığını ve ortak konularda büyük iş birliği içerisinde olduklarını ifade eden İbadi, ‘’ Türkiye ile karşılıklı ticaret, sınır kontrolleri ve özellikle Kerkük ve Musul’dan petrol sevkiyatıyla diğer tüm alanlarda ilişkilerimizin sürmesini istiyoruz. Ceyhan limanına petrol taşıyan boru hattının imarı da yakında tamamlanacak.” diye konuştu.

   Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) memur maaşlarını kendi yöntemleriyle ödeyeceklerini belirten İbadi, ‘’ “Maaşların siyasi partiler değil, vatandaşların eline geçmesini istiyoruz. IKBY, 2017 yılı içerisinde 7,5 milyar dolarlık petrol ihracatı yaptı. Petrol ve gümrükle sınır kapılarından elde ettikleri gelirleri nereye götürdüklerini açıklasınlar.’’ dedi.