Irak Başbakanı Kazimi: Irak’ta kaos kasıtlı bir şekilde sürdürülüyor

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi, Irak’ta kaosun kasıtlı bir şekilde sürdürüldüğünü ve devletin sistematik olarak hedef alınarak zayıflatıldığını söyledi.

Kazimi, Nasıriye şehrindeki İmam Hüseyin Hastanesi’nde geçtiğimiz ay çıkan yangında hayatını kaybedenlerin aileleri ile bir araya geldiğinde yaptığı konuşmada, “Çok yakında İmam Hüseyin Hastanesi trajedisini araştırmakla görevlendiren komite, soruşturmanın sonuçlarını açıklayacak. Size söz veriyorum, ihmali olanlar en ağır cezayla karşı karşıya kalacak” dedi.
İmam Hüseyin Hastanesi’nde çıkan yangında sevdiklerini kaybedenlerin üzüntüsünü paylaştıklarını dile getiren Kazimi, “Bu olayın sorumlularını en ağır şekilde cezalandıracağız” diye söz verdi. İmam Hüseyin Hastanesi ve ondan önce de Bağdat’taki İbn el-Hatib Hastanesi’nde yaşanan yangının 2003 yılından bu yana devletin idari sistemindeki aksaklığı açıkça gösterdiğine dikkati çeken Başbakan, “Daha önce söyledik, bir kez daha söylüyoruz; Irak’ta yaşananlar ve yaşanmaya devam edilen sorunlar, can ve malın hiçe sayılması, ülkeyi mahveden yolsuzluğun sonucudur” ifadelerini kullandı.

Kazimi, Nasıriye şehrindeki İmam Hüseyin Hastanesi’nde 12 Temmuz’da çıkan ve koronavirüs tedavisi gören 90’dan fazla hastanın ölümüne neden olan yangın olayını araştırmak üzere bir komite kurmuştu.