Irak Cumhurbaşkanı Salih ile IKBY Başkanı Barzani, Süleymaniye’de bir araya geldi!

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak’ta yeni kabinenin kurulmasına yönelik son adımları ve sorunların çözüm yollarını görüştü.

Irak’taki son siyasi gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, sorunların çözümü, huzur ve barışın sağlanmasının yanı sıra Irak ve IKBY’de vatandaşların yaşam ve refahının önemine vurgu yapıldı.

Mustafa Kazımi liderliğinde kurulan yeni Irak hükümetinin de ele alındığı görüşmede Neçirvan Barzani ve Berhem Salih, sorunların çözümü, halkın refah ve sağlığı, Irak’ın tüm bölgelerinin güvenliği için Irak hükümetinin desteklenmesi ve koordinasyon içerisinde hareket edilmesine vurgu yaptı.

Görüşmede, IKBY ile Irak arasındaki sorunların çözümü ve bütçe ile memur maaşları sorununun çözüme kavuşturulması da ele alındı.

Irak’ta birlik ve sorunların azaltılmasının önemine değinilen görüşmede, tüm tarafların reformların yapılması, anayasal çerçevede halka hizmet ve huzurun sağlanması için tüm çabasını sarf etmesi gerektiği belirtildi.

Neçirvan Barzani ve Berhem Salih’in IKBY’de birliğin önemine vurgu yaptığı görüşmede, tüm tarafların halkın sorunlarının çözümü için çalışması gerektiğinin altı çizildi.