Irak güçlerinden ‘Beyaz Bayraklar’a operasyon

Irak güçlerinden ‘Beyaz Bayraklar’a operasyon

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, Tuzhurmatu’da Barzani yanlısı ‘Beyaz Bayraklar’ grubuna ve IŞİD hücrelerine operasyon başlattığını duyurdu.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, Tuzhurmatu’nun doğusunda silahlanan Barzani yanlısı “Beyaz Bayraklar” grubuna ve IŞİD’in uyuyan hücrelerine yönelik askeri bir operasyon başlattığını duyurdu. Öte yandan, güvenlik güçleri, Diyala ve Kerkük’te 15 kişiyi gözaltına aldı.

Şark’ul Avsat‘ın haberine göre, operasyonun, İran ile geçtiğimiz yıl yapılan ve petrolün Kirmanşah’taki rafinerilere kamyonlarla taşınması anlaşması gereği, taşınacak hat üzerinde devam ettiği belirtildi. Kamyonlarla petrol sevkıyatının geçen hafta başlaması planlanıyordu.

Irak Emniyet Müdürlüğü Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, bölgenin temizlenmesine yönelik Tuzhurmatu’daki operasyonların dün sabah erken saatlerde başlatıldığı, güvenlik ve istikrarın artırılması, uyuyan hücrelerin ortadan çıkarılması ve temizlenmesinin hedeflendiği belirtildi. Açıklamada, operasyonun, 9. Zırhlı Birliği, Erken Müdahale Ekibi ve Haşd eş-Şaabi güçleri tarafından gerçekleştirildiği aktarıldı.

Haşd eş-Şaabi’ye bağlı “Ali Ekber Tugayı” güçleri, Tuzhurmatu’nun kuzeyindeki dört bölgede Hamrin dağları ile çevrili alanları kurtarmak için yapılan operasyonda ilerleme kaydettiğini duyurdu. Ali Ekber Tugayı’ndan yapılan açıklamada, operasyonla Beyaz Bayraklar olarak adlandırılan grup da dahil olmak üzere, uyuyan hücrelerin ve bölgedeki haydutların temizlenmesinin hedeflendiği belirtildi. Haşd eş-Şaabi güçlerinin 11. tugayı olan Ali Ekber Tugayı ile Irak ordusu 37. tugayının ortak yürüttüğü temizleme operasyonunda Tuzhurmatu dağlarında iki kilometrelik bir alan geri alındı.

Ortak Operasyonlar Komutan Yardımcısı Korgeneral Abdulemir Yarallah, Kerkük’ün doğu bölgelerindeki DEAŞ terör örgütü ve Beyaz Bayraklar’ın izini Peşmerge güçleri ile koordinasyon içinde kapsamlı bir askeri operasyon başlatıldığını açıkladı. Ancak, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge Bakanlığı, Genel Sekreteri Cabbar Yaver’in açıklamalarıyla, operasyonlarda kendileri ile işbirliği yapıldığı açıklamalarını yalanladı.

Kaynak : Sol