Irak Hizbullahı’ndan Başbakan Kazımi’ye tehdit: Sabrımızı test etme

Irak Halk Seferberlik Güçleri’nin bayrağı altına birleşen Kataib Hizbullah, Başbakan Mustafa El-Kazımi’yi ‘direnişin sabrını test etmemesi’ konusunda uyararak tehdit etti.

“Hizbullah Tugayları” güvenlik yetkilisi Ebu Ali El-Askari, dün akşam Twitter” üzerinden attığı bir tweette şunları söyledi:

“Bölge bugün sıcak teneke üzerinde kaynıyor. Son günlerdeki bombalama operasyonları sadece düşmanımız aptal Trump’ın çıkarına hizmet edecektir ve bu tekrarlanmaması gereken şeydir. Yerli veya yabancı direniş gruplarındaki kardeşlerle ittifakımız sağlam bir ittifaktır ve onları etkileyen şeyler bize dokunur ve onları savunmaya kararlıyız.”

Irak Başbakanı’nı direniş gruplarına ihanet etmekle ve ABD çıkarlarını korumakla suçlayan Hizbullah güvenlik yetkilisi Asgari, “Direnişin sabrını test etme” diyerek Kazımi’yi uyardı.

Irak, geçen Çarşamba ABD büyükelçiliğinin konuşlandırıldığı Bağdat’ın merkezindeki Yeşil Bölge’yi bombaladığından bu yana büyük bir gerilime tanık oluyor.

Irak güvenlik servisleri saldırıya karıştığından şüphelenilen çok sayıda kişiyi tutukladı. Bunların arasında Cuma akşamı silahlı adamlarını Bağdat sokaklarında görevlendiren “Asaib Ehl el Hak” grubunun önde gelen bir lideri de dahil olmak üzere yetkililere kendisini serbest bırakmaları için baskı yaptı. Ancak Irak İçişleri Bakanlığı onu serbest bırakmayı reddetti ve Al-Kazımi attığı bir tweet’te hükümetin gerekirse “kesin” bir çatışmaya hazır olduğunu söyledi.

Asaib Ehl el Hak ve Kataib Hizbullah, İran tarafından desteklenen Halk Seferberlik Güçleri içindeki iki güçlü fraksiyon.

Kaynak: Russia Today (A.K.)