Irak Kızılayı’ndan Türkmen Göçmenlere kıyafet yardımı

Irak Kızılayı’ndan Türkmen Göçmenlere kıyafet yardımı

Irak’ın Kerkük kentindeki Yahyava çadır kampında bulunan 7 yüz Telaferli göçmen aileye, Türk Kızılayı kışlık kıyafet dağıttı.

Türk Kızılayı Irak Delegasyonu Başkanı Göksen Yenigül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ”Telafer ve İyaziye’den gelen 7 yüz göçmen aileye kışlık kıyafet dağıttık.” ifadesini kullandı.Yahyava kampındaki göçmen ailelere sunmuş oldukları yardım paketinin içeriği hakkında bilgi veren Yenigül, ”Yaklaşık 4 bin kişinin faydalandığı bugünkü yardım paketleri, kışlık kıyafet, yatak, battaniye, çocuklar için mont ve ayakkabıdan oluşmaktadır.” diye konuştu.

 Son 15 yıldan beri, Türkiye Cumhuriyet’nin Irak ve Iraklıların yanında olduğunu belirten Irak Türkmen Cephesi (ITC) Sözcüsü Ali Mehdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ”Yıllardır yardım elini Türkmenlere uzatan Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür ederiz. Türkiye’nin en önde gelen yardım kurum ve kuruluşları Irak’ın tüm bölgelerindeki göçmen durumundaki Iraklılara gıda, kıyafet ve insani yardımlarını esirgememiştir.” diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı