Perşembe, Mart 28, 2024
Ana Sayfa Haberler Irak Özel Kuvvetleri Kerkük’te

Irak Özel Kuvvetleri Kerkük’te

Irak’ın Kerkük kentinin güvenliğini Terörle Mücadele Gücü’nden devralan 61. Tugay Özel Kuvvetlere ait ilk alay bugün kente ulaştı.

Güvenlik kaynakları, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile merkezi Bağdat yönetimi arasındaki tartışmalı bölgelerin başında yer alan Kerkük kentine güvenliği sağlamak görevini Terörle Mücadele Gücü’nden devralan 61. Tugay Özel Kuvvetlere ait ilk alay kente ulaştı. Irak Savunma Bakanlığı’na bağlı Güvenlik Medyası Merkezi Başbakan ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Adil Abdülmehdi’nin kararıyla, 61.Tugay Özel Kuvvetler biriminin Terörle Mücadele Gücü’nden devralacağı duyurulmuştu.

Türkmen lider Erşat Salihi: Kerkük’te özel kuvvetleri görmekten memnuniyet duyuyoruz

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi Irak Özel Kuvvetlerinin Kerkük’e gelmesinden memnun olduklarını ifade etti.

ITC lideri Salihi Irak Parlamentosunda Kerkük’teki emniyet dosyasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Kerkük’te geçen günlerde bir askeri değişimin olduğunu ifade eden Salihi, terörle mücadele güçlerinin bir kısmının çekildiğini ve yerine özel kuvvetlerin geldiğini söyledi.

Salihi, Türkmenlerden dedikodulara kulak vermemesini ve resmi ağızdan bilgileri almasını istedi. Terörle mücadele güçlerinin bir tugayının Kerkük’ün K1 üssünde kalacağını ve kentte yaşanabilecek her hangi bir olaya müdahale etmeye hazır olacağını belirtti.

Erşat Salihi, terörle mücadele güçlerinin yerine gelecek olan özel kuvvetler güçlerinin eğitimli olduğunu ve Bağdat’taki yeşil bölgeyi de korumakla mükellef olduğuna dikkati çekerek Türkmenlerin hayal kırıklığı ve endişeye kapılmamaları gerektiğini belirtti.

Erşat Salihi, ayrıca Kerkük’te emniyet bozuk bahanesiyle bazı kesimlerin Kerkük’e başka bir güç getirmeyi hedeflediğini de ifade ederek, bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Salihi, her türlü teyit edilmemiş asılsız haberleri başka çevrelerin hedeflerine hizmet edecek sosyal medyaya paylaşmamaya özen gösterilmesine dikkati çekti.

error: İçerik korumalıdır !!