Irak Sağlık Bakanı ve Bağdat Valisi geçici olarak görevden alındı

Irak Bakanlar Kurulu, başkent Bağdat’ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının kaldığı Ebu el-Hatib Hastanesi’nde çıkan yangında 82 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bugün acil toplandı.

Irak resmi haber ajansı INA’ya göre Başbakan Mustafa el-Kazımi’nin başkanlığında acil toplanan Bakanlar Kurulu, Sağlık Bakanı Hasan Temimi’yi geçici olarak görevinden uzaklaştırma ve hakkında inceleme başlatma kararı aldı.

Kurul ayrıca, Bağdat Valisi Muhammed Cabir Ata ve Bağdat Risafa Yakası Sağlık Müdürü Abdulgani Saadi’nin de geçici olarak görevden alınarak, haklarında inceleme başlatılması yönünde karar aldı.

Toplantıda, İçişleri Bakanı başkanlığında bir soruşturma yapılmasına, soruşturmanın 5 gün içinde tamamlanmasına ve raporun Bakanlar Kurulu’na sunulmasına da karar verildi.

İçişleri Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada başkent Bağdat’ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının kaldığı Ebu el-Hatib Hastanesi’nde çıkan yangında ölü sayısının 82’ye, yaralıların ise 110’a çıktığını bildirdi.

Başbakan Mustafa el-Kazımi ise, bakanlar ve güvenlik yetkilileriyle acil bir toplantı yaparak, olayda hayatını kaybedenlere saygı için ülkede 3 günlük yas ilan edilmesi kararı aldı.

Başbakan, böyle bir kazanın başarısızlığı gösterdiğini dile getirerek, acil soruşturma başlatılması ve olayda ihmali bulunan hastanedeki tüm yetkililerden hesap sorulması talimatı verdi.