Irak Seçim Sonuçları Açıklandı

 

Kerkük Özel/ Irak Bağımsız seçim yüksek komiserliği düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını açıkladı. 12 Mayıs 2018 tarihinde yapılan Irak Parlamento seçimlerde Mukteda El- Sadır başkanlığındaki El-Sadır Hareketi’ne bağlı El-Sairun kitlesi 329 sandalyeden 54 milletvekili kazandı.

İkinciliği Haşid Şabi komutanı Hadi El-Amiri başkanlığındaki El- Fetih koalisyonu 47 sandalye ile kazandı. Ardından Başbakan Haydar El-İbadi’nin başkanlığındaki El-Nasır itilafı 42 sandalye ile üçüncülüğü kazandı. Nuri El-Maliki başkanlığındaki El-Kanun Devleti itilafı 26 sandalye kazanabildi. Böylece

Bağdat’ta El-Sairun koalisyonu 17 sandalye, El- Fetih koalisyonu 9 sandalye, El-Kanun Devleti itilafı 9 sandalye, El-Vataniyye itilafı 8 sandalye El-Nasır 8 sandalye, Teyyar El- Hikme 4 sandalye ve Irak Karar koalisyonu ise 4 sandalye kazandı.

Babil ilinde El-Fetih koalisyonu 4 sandalye El-Sairun 4 sandalye El-Nasır itilafı 3 sandalye, Teyyar El- Hikme 3 sandalye El-Kanun Devleti 3 sandalye Değişime Hazırız itilafı ise 1 sandalye kazandı.

Vasıt ilinde de El-Sairun itilafı 3 sandalye, El-Fetih 2 sandalye, El-Kanun Devleti itilafı 2 sandalye, El-Teyyar Hikme 2 sandalye, El-Kanun Devleti itilafı1 sandalye, Değişime Hazırız itilafı ise 1 sandalye ve Kürt Feylilerin adayı Mazın Abdulmunım Abu Haydar kazandı.

Kerbele ilinde ise El- Fetih koalisyonu 3 sandalye, El-Sairun koalisyonu 3 sandalye, El-Nasır itilafı 2 sandalye El-Kanun Devleti itilafı 2 sandalye ve Teyyar El- Hikme 1 sandalye kazanabildi.

El- Musenna ilinde de El-Sairun itilafı 2 sandalye kazandı. El- Fetih koalisyonu da 2 sandalye kazanabildi. El- Musenna ilinde aynı zamanda Teyyar El- Hikme ve El-Kanun Devleti itilafı birer sandalye kazandı.

Zikar ilinde ise El-Sairun itilafı 6 sandalye El-Fetih koalisyonu 5 sandalye El-Kanun Devleti itilafı El-Nasır itilafı 3 sandalye Teyyar El- Hikme 2 sandalye kazandı.

Kadisiyye ilinde de El-Fatih koalisyonu 3 sandalye, El-Sairun 3 sandalye, El-Nasır 2 sandalye, El-Kanun Devleti 1 sandalye, El-Teyyar Hikme 1 sandalye, İrade Hareketi 1 sandalye kazandı.

Basra ilinde de El-Fatih koalisyonu 6 sandalye El-Sairun itilafı 5 sandalye, El-Nasır itilafı 5 sandalye El- Kanun Devleti 4 sandalye El-Teyyar Hikme 2 sandalye Irak’ın Erkekleri Topluluğu da 1 sandalye İrade Hareketi 1 sandalye El-Vataniyye itilafı 1 sandalye kazandı.

Necef ilinde de El-Sairun 4 sandalye El-Fatih 3 sandalye El-Nasır itilafı 3 sandalye Hikme 1 sandalye ve El-Kanun Devleti itilafı 1 sandalye kazandı.

Meysan ilinde El-Sairun itilafı 5 sandalye El-Fatih koalisyonu 2 sandalye El-Teyyar Hikme 1 sandalye el nasır 1 sandalye El-Kanun Devleti itilafı 1 sandalye.

Anbar’da ise Enbar Kimliğimizdir 6 sandalye itilaf El-Vataniyye 3 sandalye Irak Karar Koalisyonu 2 sandalye, Abirun 2 sandalye ve El-Nasır itilafı 23 sandalye kazandı.

Diyale ilinde de El-Fatih koalisyonu 3 sandalye El-Karar 3 sandalye itilaf El-Vataniyye 3 sandalye, El-Sairun itilafı 2 sandaye El-Nasır itilafı 1 sandalye El-Teyyar Hikme 1 sandalye Kürdistan Yurtseverler Birliği 1 sandalye.

Salahattin ilinde ise cemahir el kale 3 sandalye, El-Fatih itilafı 2 sandalye El-Vataniyye itilafı 2 sandalye El-Nasır itilafı 2 sandalye, Irak Karar Koalisyonu 2 sandalye salahattin kimliğimizdir koalisyonuda 1 sandalye kazandı.

Kerkük’te ise Kürdistan Yurtseverler Birliği 6 sandalye El-Arabiyye koalisyonu 3 sandalye Kerkük Türkmen Cephesi 3 sandalye kazandı.

Erbil şehrinde Kürdistan Demokrat Partisi 8 sandalye, Kürdistan Yurtseverler Birliği 2 sandalye, yeni Nesil Hareketi 2 sandalye Adalet ve Demokrasi koalisyonu 1 sandalye Değişim Hareketi de 1 sandalye kazandı.

Süleymaniye ilinde de kürdistan yurtseverler birliği 8 sandalye, değişim hareketi 4 sandalye yeni nesil hareketi 2 sandalye Kürdistan İslami topluluğu 1 sandalye Kürdistan Demokrat Partisi 1 sandalye adalet ve Demokrasi itilafı 1 sandalye, Kürdistan İslami birliği ise 1 sandalye kazandı.

Duhok ilinde de Kürdistan Demokrat Partisi 10 sandalye ve Kürdistan İslami Birliği ise sadece bir sandalye kazandı.

Ninova ilinde de El-Nasır itilafı 7 sandalye Kürdistan Demokrat Partisi 6 sandalye, El-Vataniyye itilafı 4 sandalye Ninova Kimliğimizdir 3 sandalye El-Fatih koalisyonu 3 sandalye, El-Karar koalisyonu 3 sandalye El-Cemahir El-Vataniyye partisi 2 sandalye Demokratik Yaklaşım 1 sandalye Kürdistan Yurtseverler Birliği 1 sandalye, Temeddun 1 sandalye bağımsız aday olan Kusey Abbas Şebeki 1 sandalye Babiliyyun Hareketi 1 sandalye kazandı.