Irak Türkleri Şanlıurfa Yörük-Türkmen Şöleni’ne renk kattı

Irak Türkleri Şanlıurfa Yörük-Türkmen Şöleni’ne renk kattı

Şanlıurfa Karakeçili Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Akıl ile Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay ev sahipliğinde 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan tarihin sıfır noktasında Göbeklitepe Bahçe Saray’da Şanlıurfa 1. Yörük-Türkmen Şöleni düzenlendi.

Şölene Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkanı Zorlu Töre, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, AK Parti Şanlıurfa 24. dönem Milletvekili Abdülkerim Gök,  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi, MİSİAD Genel Başkanı Feridun Öncel, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Çayan, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Türk Dünyası,  Türkiye’nin her yerinden  Yörük-Türkmen dernek, federasyon, konfederasyon, birlik, vakfın yanı sıra Şanlıurfa’daki bazı sivil toplum kuruluşları ve odaların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Irak Türklerini Şanlıurfa 1. Yörük-Türkmen Şöleni’nde  22 yıldır Antalya’da faaliyet gösteren Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği temsil etti. Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu yaptığı konuşmada Urfalılar ile dayı yeğen oldukları. Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır olan Irak Türkleri, kardeşleri arasında bulunmaktan ve bu büyük bir ailenin parçası olmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Şanlıurfa Karakeçili Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Akıl, Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve kalımcıların yaptığı konuşmalar ile başladı.

Etkinliklere destek veren kurum ve kuruluşlar ile katılım sağlayanlar plaket takdimi yapıldı.

Şölende mehter takımı sahne alırken, yöresel halk oyunları gösterileri de yapıldı.

Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Kürşat Çavuşoğlu