Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi’nin tercihi ‘Bağdat’ta çatışma’ fotoğrafı oldu

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, Anadolu Ajansı’nın (AA) düzenlediği “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı.

Türkmen lider Salihi, başkent Bağdat’taki çalışma ofisinde, AA muhabirleri ile foto muhabirlerinin Türkiye ve dünya gündemini etkileyen fotoğrafları arasından seçilip oylamaya sunulan fotoğrafları tek tek inceledi.

Salihi, “haber” kategorisinde Murtadha Al-Sudani’nin “Bağdat’taki gösterilerde yaralanan çocuğun bölgeden uzaklaştırıldığı” fotoğraf için oy kullandı.

Salihi, Onur Çoban’ın “Gence’de yeğene veda” adlı fotoğrafı ve Doğukan Keskinkılıç’ın da “Koronavirüs yasaklarında polislerin ilk iftarı” isimli fotoğrafına da oy verdi.

AA’nın fotoğraflarının çok etkileyici olduğunu dile getiren Salihi, başta foto muhabirleri olmak üzere tüm AA ailesini tebrik etti.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, 25 Ekim 2019’da işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliği nedeniyle patlak veren gösterilerin birinci yılında protestocular, Cumhuriyet Köprüsü üzerinde toplandı. Eylemi gerçekleştiren göstericilerden bazılarının askerlere taş ve molotof kokteyli ile saldırması üzerine çatışma çıktı. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu yaralanan bir gösterici, bölgeden uzaklaştırıldı. ( Murtadha Al-Sudani – Anadolu Ajansı )
Ermenistan’ın balistik füzelerle vurduğu Azerbaycan’ın Gence kentindeki saldırıda hayatını kaybeden 2’si çocuk 8 kişi son yolcuğuna uğurlandı. Hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşlarını tutamadı. ( Onur Çoban – Anadolu Ajansı )
İçişleri Bakanlığının 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta uyguladığı sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Tunalı Hilmi Caddesi girişinde sokağa çıkma kısıtlamasını denetleyen polis memurları, ilk iftarlarını görevleri başında kumanya ile açtı. ( Doğukan Keskinkılıç – Anadolu Ajansı )

Kaynak: Anadolu Ajansı (A.K.)