Irak Türkmen Cephesi Erbil İl Başkanlık Yeni Binası Açıldı

ITC/Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, Erbil İl Başkanlığı´nın yeni binasının açılışını yaptı. Açılışa, ITC Başkan Yardımcıları, Yürütme üyeleri, ITC Erbil İl Başkanı Azat Küreci, Erbil Valisi Nevzat Hadı, T.C. Erbil Başkonsolosu Muhammet Akif İNAN, Filistin Devleti Başkonsolosu Nazmi Hazori, Kürdistan Milletvekilleri, Türkmen Milletvekili Niyazi Mimaroğlu, Türkmen ve Kürt siyasi parti Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, Türkmen Emniyet ve Asker subayları ve çok sayıda davetliler katıldı.

SALİHİ, açılışta yapıtı konuşmada. Erbil İl Başkanlık yeni binası hayırlı uğurlu olsun ifade ederken, ITC Erbil İl Başkanlığı ve teşkilatlarını kutladı ve tüm katılan davetlilere Hoş geldiniz dedi.Ayrıca Türkmen davasında ve Erbil´deki Türkmenlere sunacakları hizmetlerde başarılı olmalarını ve Kürdistan Federel bölgesinde tüm yasal haklarını elde etmelerini de diledi.

SALİHİ, Türkmenler ile Kürtler,Binlerce yıldır bu topraklarda kardeş gibi yaşıyorlar. 1995 yılında Irak Türkmen Cephesi Erbil´de kuruldu. Tüm Kürt partileri ile güçlü ilişkiler içinde olmamıza özen gösterdik. Türkmen ve Kürt liderler, Eski rejim zamanında yan yana mücadele ettiler. Salihi, Türkmen ve Kürt halkı, çok sayıda katliam ve soykırım yaşadılar.Ancak Türkmen halkı hala bu Hükumette gözardı ediliyor,yok sayılıyor ve çok sayıda haklarını elde edemedi.Bizler, tüm haklarımızı siyasi veya yasal olsun elde etmek için Irak Türkmen Cephesi yoluyla var gücümüzle mücadelemize devam etmeliyiz.

Açılışta, Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ve ITC Erbil İl Başkanı Azat Küreci bir konuşma yaptılar. Konuşmada, Tüm davetlilere teşekkür ettiler.Ayrıca ITC Erbil İl Başkanlığı, her zaman her yerde, Türkmenlerin haklarını savunacaklar ve Kürdistan Federel Bölgesinde Türkmenlerin ağırlığını koyacaklarını da beyan ettiler.