Irak Türkmen Cephesi Heyeti KKTC’inde

Irak Türkmen Cephesi genel başkanı Hasan Turan başkanlığında bir heyet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde resmi temaslarda bulundu. Üst düzey Türkmen heyetinin ilk ziyareti Dışişleri bakanı Tahsin Ertuğrul ile görüşmek oldu. Görüşme sırasında bölgede siyasi gelişmeler ve Türk dünyası arasındaki bağların güçlenmesi gibi konular ele alındı.
Heyette bulunan ITC’nin Siyasi büro üyeleri, Başkan Yardımcısı Heytem Haşem Muhtaroğlu ve Bölge Bakanı Aydın Maruf, Musul Milletvekili Lokman Nacem Raşidili, Muhammet Semaan Ağaoğlu ve Türkmen Cephesi’nin Türkiye’nin Ankara temsilcisi Mehmet Kutluhan Mustafa Kemal Yayçılı katıldı. Türkmen Cephesi genel başkanı Hasan Turan, Kıbrıs Türklerinin davasının haklı bir dava olduğunu ve Iraklı Türklerin her zaman bu davayı canı gönülden desteklediklerini, ifade etti.
Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Hasan Turan ve beraberindeki heyet, KKTC Parlamento başkanı sayın Zorlu Töre ile bir araya geldi. son durakları ise, KKTC Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar ile bir araya geldi.