Irak Türkmen Cephesi Kuruluşunun 26. Yılını Kutladı

İbni Hatip Hastanesi Yangını Şehitlerine Taziye Dileklerini İleten Turan, ITC Türkmen Halkının Beklenti ve Ümitlerinin ifadesidir Dedi
Irak Türkmen Cephesi (ITC) kuruluşunun 26. Yıl dönümü münasebetiyle 25.04.2021 Pazar günü merkezi bir kutlama töreni düzenlemiştir.
Kerkük’te düzenlenen törene ITC Başkan Hasan Turan ve yardımcıları Heytem Haşim Muhtaroğlu ve Hişam Bayraktar yanısıra Irak Kuzey Bölge Yönetiminde Devlet Bakanı Aydın Maruf ve eski ITC Başkanlarından Sanan Ağa, Dr. Faruk Abdullah Abdulrahman, Erşet Salihi ve ITC Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulunmuştur.
Kutlamaya başta devlet kurumu müdürleri ve kadroları, emniyet yetkilileri, siyasi parti ve hareket temsilcileri ve çok sayıda aşiret reisi ve şahsiyetler katılmıştır.
Törende konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan ITC Başkan Turan önce bir evvelki gece Bağdatta İbni Hatip Hastanesinde çıkan yangında hayatını kaybeden şehitler için taziye mesajı gönderdi, ailelerine sabır ve yaralılara acil şifalar diledi.
Turan konuşmasında ITC Türkmen halkının beklenti ve ümitlerinin ifadesidir ve Türkmenlerin haklarını savunmak için milli ve ulusal yolunda devam edeceğine vurgu yaptı.
Turan ITC üzerine kurulduğu ve eski başkanlarının muhafaza ettiği tüm ilkelere muhafaza edeceğine ve o ilkelerin doğrultusunda yürüyeceğini bildirdi.
Turan, ITC dekta rejimler karşısında mücadele veren Türkmenlerin çatısıdır ve Türkmenlerin siyasi projesi olarak Irak’ta Türkmen haklarını savunmak ve tüm mahfillerde Türkmenleri temsil etmek sorumluluğunu taşımaktadır.
Öte yandan Turan tüm Türkmen parti ve kuruluşlarını halkımızın sesini yükseltmek için birlik ve beraberliğe çağırdı ve Irak Türkmen Cephesi listesinin ilanı bu dönemde halkımızın beklenti ve ümitlerinin ifadesidir ded.
Turan konuşmasında önümüzdeki erken seçimlere değinerek seçimlerin milli haklarımızı savunmak için siyası çalışmamızın önemli bir kısmı olduğunu açıkladı ve herkesi seçim gününe hazırlıklı olmaya davet etti.
Turan, önümüzdeki seçimlerde siyasetçi, din adamları, kadın, erkek, iş adamları, esnaflar ve sivil aktivistler olarak hepimizin üzerine tarihi bir sorumluluk düşmektedir dedi.
Son olarak Turan ITC’nin 26. Kuruluş yıl dönümü törenine katılan herkese teşekkürlerini iletti.
ITC Başkanı Fecbook diğer fotoğraflar için Tıklayınız:
ITC BAŞKANI: ITC 26.YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA TÖRENİ KONUŞMASI 1
ITC BAŞKANI: ITC 26.YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA TÖRENİ KONUŞMASI 2
ITC BAŞKANI: ITC 26.YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA TÖRENİ KONUŞMASI 3
ITC BAŞKANI: ITC 26.YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA TÖRENİ KONUŞMASI 4
مع التقدير