Irak Türkmen Cephesinde Yeni Değişikliler

Irak Türkmen Cephesi Başkanlığından bugün yayınlanan bir bildiriye göre  ITC’de bazı değişikliklerin yapıldığı bir bildiri ile açıklandı.
Bildiri
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan başkanlığınd,Irak Türkmen Cephesi yürütme kurulu üyeleri, 25 Aralık 2021 Cumartesi günü Irak Türkmen Cephesi başkanlığında toplantı düzenledi.
Türkmeneli’nin tüm il ve ilçelerin’deki siyasi, güvenlik ve hizmet koşullarının ele alındığı toplantıda, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Turan, Türkmen heyeti’nin Başkent Bağdat’ta Siyasi Kitleler, Ulusal Güçler Liderleri ve Birleşmiş Milletler Temsilcisi ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi.
Görüşmelerde, Birleşik Irak Türkmen Cephesi listesi’ndeki müttefik parti Başkanları’nın yer aldığı Türkmen heyette, seçim sonrası aşama için vizyonunu sunarak, Türkmen bileşeni’nin ulusal sabitlerini vurgulayarak, Türkmenlere ulusal ve anayasal hak, Kerkük ve Türkmen bölgeleri’nde federal güvenliğin sağlanması ve Yeni hükümet kurma müzakerelerinde Kerkük’ün siyasi hesapların dışında tutulması beyan ettiği ifade edildi..
Turan, Irak Türkmen Cephesi’nin vatansever ve milli çizgi yaklaşımını sürdüreceğini, Irak’taki Türkmen halkı’nın iradesini temsil ettiğini, Türkmen bölgeleri’nin kimliğini savunmanın temel öncelikleri arasında olduğunu, Irak Türkmen Cephesi’ni hedef almanın nedeni ise, siyasi projesinin ve Türkmen varlığını kanıtlamadaki başarısının kanıtı olduğunu vurguladı.
Turan, İç düzeyde ise, Irak Türkmen Cephesi’nin örgütsel, partizan ve kurumsal çalışmalarıyla ilgili konuları YK üyeleri ele alarak, Irak Türkmen Cephesi yeni yılda bazı teşkilatında ve bürolarında kadrosunda değişikler yaparak, Türkmen halkına daha iyi hizmet etme performansının gelişmesini de vurgulandı.
Ayrıca Türkmeneli’nin tüm bölgelerindeki İl Başkanları ve kadroların başarılı görevlerinden ve rollerinden dolayı da tebrik etti.
Yürütme kurulu, İl Başkanları ile bazı görevlerde değişikler yapmaya karar verdi…
1. Irak Türkmen Cephesi’nin Kerkük İl Başkanı olarak Kahtan Vendavi atanmaştır.
2. Irak Türkmen Cephesi Anakara Temsilciliği’ne Kutluhan Mustafa Kemal Yayçılı atanmıştır.
3. Irak Türkmen Cephesi Musul İl Başkanı olarak Şehit Ganım atanmıştır.
4. Irak Türkmen Cephesi Telafer Büro Başkanlığına Cengiz İlyas atanmıştır.
5. Irak Türkmen Cephesi Diyale İl Başkanlığına Usama Nazım Dede atanmıştır.
Irak Türkmen Cephesi başkanı ve tüm Yürütme Komitesi üyeleri, görevlerinden ayrılan kardeşlerimize Türkmen Cephesi’ne ve Türkmen davasına hizmet etme çabalarından dolayı teşekkür ve şükranlarını sunar.
Irak Türkmen Cephesi Başkanlığı
25 ARALIK 2021 / Kerkük