Irak Türkmen Cephesi’nin 26. Kuruluş Yıldönümünde ITC Başkanının Açıklaması

ITC Başkanı Hasan TURAN  “ITC TÜRKMEN MİLLETİNİN HAKLARINI SAVUNMAKTA ULUSAL VE MİLLİ ÇİZGİSİNE DEVAM EDECEK’’

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan ITC’nin 24 Nisan kuruluşunun 26. Yıl dönümü münasebetiyle kutlama mesajı gönderdi.

Turan mesajında; ITC’nin 24 Nisan 1995 yılında Erbil’de kuruluş ilanı Türkmenlerin Irak muhalefetinde kurduğu siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve verdiği mücadelenin sonucu olduğunu ifade etti.

Turan; ITC’nin 1920’lerden günümüze kadar milli hakları yolunda uğradıkları göçe zorlama, zindanlar, idamlar ve saire mağduriyetlerinin bir meyvesidir dedi ve ITC tarih boyu Türkmen milli davasına inanan, ulusal ve milli bir proje olduğu ve Irak’ın toprak bütünlüğünü savunduğu için çok sayıda saldırı ve suikastlara maruz kaldığını dile getirdi.

Turan ayrıca ITC Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Efendi ve Ahmet Koca ve Münir Kafili’nin uğradıkları suikastların hedefi Türkmenlerin milli projesini zayıf duruma düşürmek olduğuna da işaret etti.

Turam; ITC’nin ve Kuruluşlarının Türkmenlerin iradesinin asıl milli kimliği olduğunu halkımıza bildirmekteyiz diye ekledi.

Turan mesajını “kutladığımız bu münasebetle birlikte halkımızı tüm siyasi partilerinin tek bir listede birleşerek seçime girme kararları münasebetiyle de tebrik eder ve gelecek günlerde Türkmen siyasi hareketine büyük desteği olmasını dileriz diyerek sonlandırdı.