Irak Türkmen Gazetecileri Kerkük’te Biraraya Geldi

Kerkük Özel/ Nisan 2014 tarihinde Kerkük’te kurulan Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Kerkük’te bir toplantı yaparak yeniden bir araya geldi. Irak Türkmen Cephesi Şehit necdet Koçak toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti Kurcusu ve Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci başkanlık etti. Açılış konuşmasını Cemiyetin Sekreteri Felah yazaroğlu kısa bir konuşma yaparak Mikrefonun Dr. Şemsettin Küzeci ye bıraktı. Ardından da Divan heyeti kurularak Cemiyetin aktif olması için konuşmalara başladı.

Irak Türkmen Basınının gelişmesi ve geliştirilmesi ile ilgili değerlendirmeler bulunan Türkmen Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Irak’ta Türkmen Basınının problemlerini ve teşkilatlanmasının yollarını masaya yatırdı. Türkmen Basın Konseyi kurultayının yapılması ile ilgili de bazı önemli önerilerin sunulduğu toplantıda katılımcılar birer söz alarak düşüncelerini ifade ettiler.

Toplantıda Dünya Gazeteciler Derneği’nin Kerkük çalışmalrı da el alındı. Bu bağlamda Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ile Türk Dünyası Gazeteciler Platformunun çalışmaları hakkında bilgi veren dr. Şemsettin Küzeci, bu kurumların çalışmalarını Kerkük’e taşımak amacıyla ve Türkmen basın mensuplarının bu kurumların etkinliklerine katılmak amacıyla Türkmeneli bölgesinde bir heyetin kurulmasına karar verildi. Bir yıllığına kurulan bu heyet; Turgut Hürmüzlü, Ömer Beyoğlu, Abdulcebbar Derviş,Türkeş Tuzlu ve Tanalip Cemal’dan oluştu. Aralarında uzalaşarak Turgut Hürmüzlü heyet başkanı olarak seçildi.

Irak Türkmen gazetecilerinin katıldığı toplantıda 2015 Yılı Türkmen Gazetecilere “Kutsizade Basın Hizmet Ödülü” ile Ata Tarzibaşı Basın Teşvik Ödülü” adaylarını belirleyerek aralarında seçim yaptı. Bu ödüller  Nisa 2015 tarihinde Kerkük’te yapılacak ilk kongrede bir Ödül Töreni ile sahiplerine dağıtılacaktır. Ödüller 25 Şubat 2016 taihinde Kerkük’te Türkmen Basın Günü”nde açıklanacaktır.

Toplantı sonrası Irak Türkmen Gazetecileri üyeleri tüm Türkmeneli bölgesinde gazetecileri bir araya getiremek için şimdiden kollarını sıvıyarak üye kayıtlarına başladı. Cemiyetin öalışmaları doğrultusunda ITC yetkilileri, Irak hükümeti ve Kerkük ili yetkilileri ile ve diğer ilgili makamlarla  temaslarda bulunacağını açıkladı.Toplantıya katılan gazeteciler toplantı sonunda toplu bir fotoğraf ile çalışmalarını noktaladılar.