Irak Türkmen Liderleri Uyanın..!

Irak Türkmen Liderleri Uyanın

Bu yazıyı değerli mücadeleci  vatanperver nur içinde yatsın Mahmut Uğur Karadağ, yıllar öncesi kaleme almıştır. Bana da göndermişti. Arşivimi tararken elime geçti. Şimdiki duruma tam da denek geldiğini düşünerek Rahmetlinin yazısını tekrara gündeme getirmek istedim. Umarım Bu yazıdan yola çıkarak Türkmen siyasetinde çalışan değerli arkadaşlarımız biraz olsa bile istifade ederek, çalışmalarını gözden geçirirler. Yazının başlığı UYANIN:

UYANIN

UYANIN Irak Türkleri olarak yıllar yılı bizi bir araya getirecek bir kuruluş kurmak için çok yorulduk, şehitler verdik yaşlı ve gençlerimizi zindanlara gönderdik, ilk gizli olmayan kuruluşumuzu Türkmen Kardeşlik Ocağı idi.

sonraları partiler kuruldu belki de çok azları biliyor Abdülkerim Kasımın 1960 ta partileri yasaklamasından önce Türkmenler KARDEŞLİK adı altında bir parti kurmak istediler(bunu rahmetli babam Enver Abdullah’ın el yazısı güzel olduğu için partinin iç tüzüğünü evde hazırlarken biliyorum)son yıllarda ITC kuruldu, dolayısıyla ITC’yi yıkmak büyük bir hatadır çünkü ITC bizim varlığımızı yansıtan bir kuruluştur amma ITC’yi nasıl korumalıyız ve genişletmeliyiz şimdi bizim uğraşmamız bu olmalı, bunu da yapmak için şu önerileri arz ediyorum:

1-Bölgeçiliği aklımızdan çıkarmak, zira bu günlerde çok acayip sözler duymağa başlasak, bilmem Kerkük, Tuzhurmatu, Telafer ve saire bölgeler. Kardeşler bu çok ayıptır bölgeciliği yapanlar çok yanlıştırlar, biz sadece ve sadece Türkmenelinde yaşıysan Irak Türkleriyiz ve bunu iyi bilmeliyiz.

2-Mezhepçiliği ortadan kaldırmak görevimiz olmalı, bizim milletimiz İslamlıktan önce hak dinine çok yakındır, İslamlık bizi bir etmeliyken niye ikiye bölünelim, buda ayıptır çünkü İslam dini toplulukları ve milletleri birleştirirken bizi bölmez tabii ki suç bizdedir dinimizde değil hâşâ.

3-Liderlik kavgasını kaldırmalıyız. Çünkü tüm kuruluş liderleri eskiden birdiler bu ne gururluk?

Bu ne sandalye kavgası?

Ey kuruluşlar liderleri oturup konuşunuz, birleşiniz, bizi parçalamağa hakkınız yoktur. Adlar söylemeyerek tekrarlıyorum anlaşmalısınız, kiminizi dersem O erdir, merttir, yiğittir ve liderdir. Vallahi en yoksulumuz ve en zenginimiz, bilginimiz ve cahilimiz beğ oğlu beğdir.

4-Partilere, kuruluşlara ve ITC yöneticilerine sorarsak amacınız ne?

Tabii tek cevapları milleti birleştirmek, milleti korumak, milleti yükseltmek ve Türkmenlerin varlığını belirtmek olacaktır. Öyleyse bu ne aranızdaki düşmanlık, insan öz kardeşiyle düşman olamaz, bir olmalıyız kardeşler bir, birazcık gururunuzdan ininiz, millet uğruna canını adayan sizler kardeşleriniz için birazcık gururunuzdan ininiz, ayıp değildir ki. Amma böyle parça parça kalmanız, bizi DOST ve düşman gözünde küçültecektir, rezil olacağız, bunu sizde iyi biliyorsunuz, eğer sizleri hiç bilirlerse bu millet ezilir Liderde öz milletini ezmek istemez.

                                                                                                                                                                                                                                                    Editör’den…