Irak Türkmenleri 3. Antalya Yörük Türkmen Çalıştayı’na Katıldı

Ş.Küzeci Muratpaşa Belediyesi’nin Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÖRKAM), Antalya Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliği, Kepez ve Döşemealtı Belediyeleri’nin katkılarıyla gerçekleştirilen 3. Antalya Yörük Türkmen Çalıştayı,  Adalya Elite Lara Otel‘de başladı.

Adsız

Çalıştaya yurt içinden 320 Yörük Türkmen derneğinin temsilcileri katılıyor. Ayrıca Afganistan, Türkmeneli, Kerkük, Japonya, Makedonya, Kırgızistan, Gagavuzya ve Macaristan’dan da dernekler çalıştaya renk katıyor. 18 yıldır Antalya ve Türkiye’de faaliyet gösteren Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği dekatılıyor.

4 gün sürecek çalıştayda Akademisyen ve uzmanların katılımıyla yapılacak oturumlar, Yörük ve Türkmenlerin tarihleri, yıllar içinde biriktirdiği kültürel değerleri, gelenekleri, Yörük kimliği, kadın, aile ve evlilik kurumlarına bakış açısı dâhil birçok konu ele alınacak. çalıştayın son iki günü üç ayrı birleşimde dernekler oturumu gerçekleştirilecek.

Çalıştay kapsamında ayrıca Aydın Tarih Eğitim Kültür Derneği’nin Milli Mücadele, Kuvayi Milliye, Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy fotoğrafları sergisi, Mustafa Gümüş ve Zeki Oğuz’un ‘Yörük Yaşamı’ fotoğraf sergisi ve Dr. Melek Günbey’in ‘Keçe Sanatı’ sergisi de açıldı. 3’üncü Antalya Yörük Türkmen Çalıştayı, 11 Şubat Pazar saat 12.00’de açıklanacak sonuç bildirgesiyle sona erecek.