Irak Türkmenleri Azerbaycan Halkının Yanındadır

 

Son günlerde Kardeş Azerbaycan ile Ermenistan sınır hattında çıkan çatışmalarda 12 Azerbaycanlı kardeşimizin şehit olması biz Irak Türkmenlerini derinden üzmüştür. Ermenistan ordusunun Azerbaycan mevzilerine 82 ve 120 milimetrelik havan topları, top ve büyük çaplı silahlarla ateş açtığı sonucu şehit düşenleri sayısından endişe ediyoruz.

Azerbaycan’ın Cephe hattında Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde şiddetli çatışmaları yaşanmaktadır. Azerbaycan topraklarının %20’si Ermenistan İşgali altında olup, ama bugüne kadar barışçıl bir çözüm için olumlu ciddi adımlar atılmamıştır.

Türkiye ile birlikte Türk dünyasının kalbini oluşturan can Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesi, Kerkük gibi Kırım gibi, KKTC gibi önemli bölgelerdir.

Bizler Irak Türkmenleri olarak özümüz, sözümüz soyumuz, kökümüz bir olan Azerbaycan’la birlikte olmaktan şeref duymaktayız. Tıpkı 1918 yılında Azerbaycan’ın kurtuluşu için Nuri Paşa’nın ordusunda yer aldığımız gibi ve bugün Azerbaycan’da Türk Şehitliğinde şehitlerimizin şeref duyduğu gibi. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yaşasın Azerbaycan-Irak Türkmen dostluğu, birliği beraberliği…

 

Erşet SALİHİ

Irak Türkmen Cephesi Başkanı

Kerkük Milletvekili

Bağdat, 03 Nisan 2016